1 månad

Idag är det en månad sen jag kom hit till USA. Att det redan är en månad sen vi kom till hotellet i New York och inte visste alls vad som väntade oss känns verkligen sjukt! Men jisses vilken bra månad det har varit :)
Jag kommer fira min första månad här med att äntligen ta mig till IKEA! haha, har ju inte blivit innan. Men nu så, ska möte upp Bobi & Lisa om en halvtimme ungefär & då blir det shopping! Därefter blir det säkert lunch nånstans, innan jag åker för att hämta upp pojkarna igen.

Var ute innan & gick en promenad i området här. Såg inte en ända människa och jag var ute i nästan en timme. Meen aah, det är ju bara 10 grader idag & molnigt. Klart man inte kan gå ut då...
Människorna här skulle nog behöva uppleva ett år i Sverige så de kan uppskatta vädret här lite mer! haha

Bäst att jag gör mig klar nu!
Saknar er därhemma ♥




Skicka hit en gurka & en brödlimpa!



Jag såg den här bilden på storstadspojkens blogg & det första jag tänkte var "Åhh vad gott det ser ut!" & jag som inte ens tycker det är gott med mackor hemma! Japp, maten här är utan tvekan ett problem. 
M Å S T E  B Ö R J A  T R Ä N A ! ! ! 

Jag har det bra!

Idag när pojkarna var i skolan var jag runt lite här & var. Bland annat i Allen för kolla i några outlet affärer. Inget spec alls så det var mest slöseri med tid. Sen åkte jag tll mallet & shoppade lite. Köpte en t-shirt, nått tunika liknade & leggings på Forever. Jag köpte äntligen nya skor också!! Behövdes då dom jag hade med mig är aldeless för varma & mina tygskor hade tydligen gått sönder? Blev ett par vita converse iaf, kan liksom inte bli fel! :)

Sen köpte jag med mig mat hem & satte mig vid poolen för att äta & läsa lite. Kändes ju heeelt okej om man säger så! ;) det fick mig att tänka tillbaka på dom dagarna i skolan på våren precis när det blivit lite varmare & man går ut & sätter sig på bänkarna så fort man får chansen! När man blundade kunde man lika gärna tro att man var utanför ED igen. haha, dock var ju den tiden snarare april/maj. Att uppleva det i Januari känns lyxigt!








Det var allt för mig ♥

Avatar

Igårkväll träffade jag sara igen och hennes pojkvän! Vi gick och åt på ett café som jag tror hette nått med corner bakery. Tog ett tag innan jag kom dit dock, att åka vilse är ju är nästan en standard grej för mig när jag kör bli nu för tiden. Men det är okej nu i början tycker jag, försöker att använda GPSen så lite som möjligt när jag bara kör här i Frisco men efter några minuters virrande åker den alltid på. Tur att den finns där som en säkerhet!
Vi åt iaf lite mat där, innan vi fortsatte bort mot mallet & biografen. Avatar var planen! Dock missade vi bion som började kl 8 och konstigt nog gick det ingen vid 9 så fick vänta till kvart i 10. Så vi vandrade runt nån timme i mallet innan det stängde & sen satte vi oss på Starbucks.
Det här med Avatar, jag förstår inte riktigt all uppståndelse. Okeej, det var sjukt välgjort & grymt att se det i 3D! Men själva historien var det ju inget speciellt med? Jag tänkte typ efter en kvart att Gud, det här verkar ju vara precis som Pocahontas & det höll sig hela filmen ut. Bara andra figurer, och det faktum att den inte var för barn, och därav mer blodig. Dessutom var den sjukligt förutsägbar.
Men visst, den var sevärd! Dock inte mer än så & utan 3d glasögonen skulle jag nog tyckt den var mycket sämre!

 

Idag ska jag troligtvis träffa Lisa! :) Vad vi hittar på vet jag inte ännu, men trevligt ska det bli!
Pussss


John Smith & Pocahontas?


Fredagskväll

Nu sitter jag här på mitt rum, så otroligt mätt efter en middag på cheesecake factory! Kan knappt röra på mig känns det som, ändå har jag ca hälften kvar.. Det var jag, johanna & Sara som var & åt, tänkte att vi skulle gå på bio efteråt men inga gick som väckte vårat intresse så vi sket i det. Eftersom vi inte kunde komma på nått annat att göra, vilket är rätt sjukt med tanke på vilket land vi är i, så bestämde vi oss för att åka hem istället. Var nog ett rätt bra val, känner att jag faller ihop av trötthet snart. Ska bli såå skönt att sova ut !

Annars har dagen varit helt okej! Skypade med släkten idag, eller iallafall delar av den. Om hade samlats för att fira min kusin som tog sin examen idag! Grattis igen Becca! :)
Vädret har också varit helt otroligt, jag & minstingen var ute i trädgården & spelade lite basket bland annat. & inte behöver man jacka inte. shorts & tshirt duger bra ! Har jag sagt att jag gilla't? ;)

Och nu till det bästa av allt ! Min älskade Frida kommer hit till Dallas om mindre än en MÅNAD!! :D Var nästan så glad så jag började lipa innan idag när jag pratade med henne om att det var okej att hon kommer för min familj! Datumet är inte helt 100 än men troligtvis blir det 18-21 februari. LÄNGTAN
Denna underbara nyhet får avsluta inlägget!
Pusss


TuttiFrutti, snart ute på nya äventyr!


Bilder från helgen


Stoor dallasspelare, Bobi & våra biljetter!


Amerikan Airlines Arena


Bobi

Bobi and me

Nån svensk som jag inte hade nån aning om vem han var, haha



Zetterberg!

Efter första målet



Detta var när dom hade en tävling då en från publiken skulle gissa om det var svenska eller inte, men inte ens jag hörde vad det var. Tydligen var det svenska iaf :)

Lidström in action


GRATTIS CARRO!



Grattis, Grattis, Grattis bästaste Carro till körkortet!!

Saknar diig ♥


Onsdag

Heello.
Idag kommer det nog bli en bra dag. Planerna är att väcka & köra minstingen till skolan och därefter är jag ledig till kl 2 ungefär. Då ska jag ta bilen till en verkstad där de ska byta ut ett däck och sedan åker jag direkt till IKEA för att träffa Bobi & kanske någon mer där. Hon ville ju så gärna se Invars verk. Därfter blir det nog lite annan shopping med innan jag åker & hämtar upp pojkarna igen.
Det kommer upp bilder från helgen senare, oorkade verkligen inte igår.

Pusssss




Till Emma som kommenterade mitt förra inlägg, Va roligt att du fått en matchning här i frisco! För än så länge är jag den ända aupairen här vad jag vet! Skulle verligen va kul att ha någon lite närmare! Vad är det för familj, har dom ringt än? Ska försöka lägga upp lite bilder härifrån snart! :)



Här kommer det!

Okej, här kommer min uppdatering.

Eftersom jag inte gjorde nått spec på fredagen kan man ju säga att helgen började på lördagen. Åkte in mot Dallas & hämtade upp Bobi. Sedan fortsätte vi in mot centrum där vi skulle på NHL hockey!! Vi hade inte köpt några biljetter innan utan skulle köpa det av människor som stod utanför & sålde. En snäll tant från en bensinstation hjälpte oss hitta en pålitlig man så där köpte vi våra biljetter för 60 dollar per biljett ungefär (ca, 400kr). För dom pengarna fick vi vääldigt bra platser precis vid isen! Man såg aaaallting (förutom vissa delar i ena hörnet då förståss). Matchen var mellan Dallas Stars & Detroit RedWings och det var så sjukt kul och stämningen var enorm i hela arenan! Fick se när alla patriotiska amerikanare ställde sig upp och sjöng nationalsången mot den amerikanska flaggan, när cheerleaders städade av isen från "snö" & dansade i pauserna. Matchen var riktigt rolig, detroit ledde i första period med 2-0 där jag tror att Zetterberg iaf hade nån assist. Sedan kom Dallas ikapp & vid slutet av tredje stod det 2-2. Därav förlängning som inte gav nått & sedan straffar där jag tror att båda lagen missade typ 10 var innan dallas tillslut lyckades få in den efter att dom kollat lääänge på videogranskningen. Kan ju säga att hela arenan exploderade när det visade sig att de vunnit! :)
En annan rolig sak var att dom i en av pauserna hade en lek som hette "Is it Swedish?". Då hade dom bjudit upp en ur publiken för att gissa om en av spelarna sa Let's go and make my day på svenska eller inte. Inte ens jag kunde höra om det var svenska eller inte & man fick tom höra det två ggr. Tydligen var det svenska iaf & mannen från publiken svarade fel. Därav fick han inte någon Hästens Säng.. haha

Efter hockeyn träffade vi Lisa en stund & åt middag innan vi tog tåget till Plano där min värdmamma kom & hämtade oss. Bobi skulle sova här för att hon har en knäpp värdfamilj & går därför in i rematch nu. TYVÄRR! Finns inte heller en enda värdfamilj här i dallasområdet som är öppen för rematch heller så vi vet att hon kommer flytta härifrån inom 2 veckor troligtvis! Känns fruktansvärt tråkigt eftersom hon är den jag kommit närmast här & den jag trivs bäst med. Vi åkte till target för att köpa massa onyttigt & hyrde the ugly truth. Riktigt bra lördag!!

Söndag, första aupairmötet. Vi åt lunch på hard rock cafe och det var kul att träffa alla. Tror bara det var en eller två som saknades. Fick träffa min CC med & hon måste vara det sötaste någonsin. Ska ha mitt 2veckorsmöte imorgon dessutom tror jag. Skönt att ha det över sen.
Igår var det Martin Luther King-Day, det betyder ledigt för de flesta men jag jobbade ändå. Nicole hade kommit hem från Kalifornien på söndagen med som vi hjälptes åt med pojkarna. Vi var på bio bland annat. Alvin and the chipmunks 2. Himla söt film detdär, älskar när de sjunger single ladies! På kvällen åt vi middag på en italiensk restaurang som avskedsmiddag för Nicole inne i gamla centrum av frisco. Jag tog en pizza för jag tänkte att det skulle va gott att äta en riktig pizza! Alltså en tunn en, meeeeen tror ni inte att det var tjockdeg på den iallafall? + överdrivet mycket ost! Vad hände med den italienska pizzan?

Idag har vi skjutsat Nicole till flygplatsen, kändes sjukt att hon åkte tillbaka nu. Att hon redan har haft sitt år som jag precis börjat. Imorgon har jag liksom varit i familjen i 3 veckor. På ett sätt känns det som jag varit här i flera månader & på ett sätt känns det som jag kom igår. Tror att detta året kommer gå sjukt snabbt! 
Förresten är det riktigt härligt väder här nu, man kan helt klart slippa jackan när man går ut. Skulle tro att det är runt 15 grader & sol! UNDERBART :) 

Nu ska jag fortsätta kolla klart på american idol! det är inte alls lika skoj som idol hemma, men det duger. Sen blir det nog robinson på tv4play. Fin kväll! 

Saknar er därhemma men jag vill verkligen inte hem, har det för bra härborta! ♥ 


jag ber om ursäkt..

Det har varit dålig uppdatering nu i helgen. Har  haft så himla mycket roliga saker för mig att jag helt enkelt inte haft tid eller orkat när jag väl varit hemma. Har bla varit på en NHL match, mitt första aupairmöte, avskedsmiddag för Nicole som åker hem till Tyskland imon, bio med pojkarna & haft sleepover här med Bobi! Får berätta lite mer och visa massa bilder om allt imorgon för nu ska jag gå & lägga mig. Är fruktansvärt trött!


God Morgon Sverige ♥


Torsdagen

Lovade ju en uppdatering om gårdagen idag så här kommer den

Torsdagen började som vanligt med att jag gick upp & hjälpte till att göra frukost till största killen, sen väckte jag minstingen & gjorde honom redo för skolan innan jag skjutsade honom dit. Sedan skyndade jag mig hem igen för att Johanna, en svensk aupair skulle komma & hämta upp mig. Vi åkte in till Gallerian i Dallas & gick där i några timmar. Köpte inget spec, bara lite småkrams som öronhängen, solglasögon & hårrosetter! Det var iaf mycket trevligt att hitta på nått skoj sådär mitt på dagen.
Runt 2 var jag hemma i frisco igen för att åka & hämta upp pojkarna från skolan. Båda var i stort sätt tjuriga hela dagen & ville inte göra nått & ingenting passade. Frustrerande som sjutton, speciellt eftersom jag var tröttare än vanligt denna dagen. Några utbrott senare (från pojkarnas sida) kom iaf värdmamman hem & jag slutade. Pratade med henne om den jobbiga dagen & hon berättade om hur dom brukade göra när dom håller på sådär. Då kändes det mycket mycket bättre!
Idag har det varit som vanligt i stort sätt, dom vill mest spela Wii men jag sätter upp tidsgränser vilket inte är jättepopulärt. Men så kan det va, det är ju trotsallt jag som bestämmer! Imorgon är alla barn lediga från skolan (tyvärr) men det ska nog gå bra ändå. Får ju lite sovmorgon då & sen ska jag försöka hitta på nått kul med dom. Kanske baka en kaka &ta med till parken? Hoppas det är fint väder. Det är förresten mycket varmare här nu, ca 15 grader varje dag & soligt för det mesta. Känns som våren hemma ungefär, underbart!

Nejnu ska jag läsa min bok innan jag däckar i sängen! Hoppas ni sover gott därhemma :)



En bild från Coldplay i somras, bästa någonsin ♥


Lite bilder

Orkar inte skriva nått idag, har varit en jobbig jobbeftermiddag! Berättar mer imorgon, men här är iaf lite bilder!


På väg in mot downtown Dallas





Lisa & Bobi på TGI Fridays! :)

Min nya skinnjacka från XXI ! Kostade bara 40 dollar, kanoon!

Looovar att skriva mer imon, nu ska jag krya ner i sängen, läsa lite & sen sooooova!
Saaaknar er där hemma♥

Ny vecka

Heej :)

Helgen har varit riktigt bra, i lördags träffade jag Sara, en svensk aupair. Vi åkte till mallet här i Frisco men shoppade ingenting, gick knappt ens in i affärerna. Vi gick bara runt & pratade & delade på en krämig kanelbulle. Sedan träffade vi Frida, som också är från sverige. Hon har varit aupair men ska börja plugga nu ist! Vi åkte & spelade biljard & åt litegrann. Det var mycket roligt att träffa dom, riktigt trevliga tjejer :) Vart skönt att prata svenska igen också. Däremot gjorde det att jag svarade på svenska i affärerna eller när folk frågade saker med :P haha. På kvällen trodde jag att jag skulle jobba några timmar, men det skulle jag visst inte sen. Men vi åkte i alla fall & skaffade mig en telefon! Så om ni inte har nummret kommentera så skickar jag det till er!

Igår träffade jag Lisa först i Plano, sen åkte vi & hämtade upp sjusovaren Bobi. Vi skulle till ett mall inne i Dallas som heter Northbrook tror jag? Där träffade vi två andra aupairer från vårat område. Vi shoppade en stund, hittade en sjuukt snygg skinnjacka på forever 21 som jag var tvungen att köpa! Lägger upp en bild på den senare. Runt kl 6 åkte vi ner till downtown dallas för att hitta nått ställe att äta på. Måste säga att Dallas var lite av en besvikelse. okej, jag visste ju innan att det inte var nått spec så men det fanns istortsätt ingenting där. Det var mest bara gammalt & skabbigt. Men min värdmamma sa att det är finare i uptown Dallas. Får väl utforska det en annan gång. Vi åt iaf på TGI Fridays, mycket gott & trevligt.

Nästa helg är det första aupairmötet, ser fram emot det massa! Ska bli kul att träffa alla aupairer, då ska vi till hard rock cafe inne i Dallas. kanske är det bättre i dagsljus? Vi ska också till IKEA nångång nästa helg, ska visa tjejerna som aldrig varit på IKEA innan :P haha

Nu ska jag äta nått smidigt & sedan åka till Target innan jag hämtar upp pojkarna!
Jag ska lägga upp bilderna från dallas & lite annat ikväll eller nått!
Ha det braaa, Pusssssss

en rubrik

Snart ska jag åka och shoppa här i Frisco med en annan svensk aupair. Sara heter hon & hon har varit här i över ett år tror jag. Ska bli riktigt skönt att prata svenska med någon som faktiskt är bredvid mig! Har inte gjort det på ett tag nu nämligen. Förhoppningsvis ska även jag & min hostdad åka & köpa en mobil till mig sen senare idag också! Tänk vad mycket lättare det kommer bli då, spec nu när Nicole har åkt till Kalifornien för ett tag. Då slipper man hålla på & krångla om tider & skit.

Igår hade jag min första riktiga arbetsdag, det betyder att jag var helt själv med barnen & tog hand om allt. Skjutsade största pojken till skolan, tog hand om minstingen hela dagen, lagade mat, tvättade & hämtade upp han från skolan igen. Det gick riktigt bra tycker jag allt, var svårt att komma ihåg vissa grejer men det gjorde inte så mycket. Slutade runt 6 & sen var jag bara hemma hela kvällen. Det var inte så kul. Kollade på The Gaaaangs fina DVD som dom gav mig i avskedspresent 2 ggr. Det gjorde mig glad först & sen jättedepp. Saknar alla så mycket! Skypade förresten med min bästa farmor igår också, hon hade fått en laptop i födelsedagsprestent som hon provade (Pappa hjälpte såklart). Hon tyckte det var fantastiskt att man kunde se varandra & prata utan att det kostade nått ! & det tycker ju i och för sig jag med.

Lite bilder från de senaste dagarna:

För några kvällar sen åkte vi alla & kollade på när äldsta pojken spelade baseboll. Inte så kul :P

Varje dag är det lego som gäller. Zlatan hjälper mig bygga ett hus :)



I torsdagskväll åkte jag Nicole & Lisa, en tysk aupair till IHOP & käkade pannkakor. Orkade inte ens äta upp hälften, men de var såå mycket bättre än Vasas amerikanska pannkakor!

Vi skulle ta några bilder till Nicoles scrapbook. Det började bra..

Men sen spårade det ut litegrann...



Var inte bara detta vi skrattade åt, hade också en ganska så värdelös servitris. Var tvungen att be om att få tillbaka växel osv. Men kul hade vi !

Saknar er ♥


lego, lego, lego

Heej vänner !
Idag är det inte vilken dag som helst, utan det är en dag då det är såå kallt att det ät lite is på gatorna så skolorna måste stängas. Det betyder att vi idag har två pojkar att ta hand om hela dagen. Det har gjort det lite jobbigare måste jag säga & jag hoppas att det är som vanligt imon för då är det min första riktiga dag, ensam ! Ska bli kul men ändå lite läskigt.
Gårdagen var ganska seg, värdmamman skulle äta middag med en vän på kvällen så det blev en lång jobbdag. Fick dock skypa med min mamma & pappa i nästan en & en halvtimme så det va bra.
Idag har vi lekt med lego (som vanligt), jag har lärt dom att bygga riktiga hus. Inte jättelätt dock eftersom istortsätt allting är starwarslego. Men den äldsta pojken blev riktigt imponerad av mina hustak :) Vi har också ritat skattkartor & gömt på hela övervåningen. Även det en lek som jag visade som som var riktigt populär. Känner på mig att vi kommer göra det ofta från nu. Annars tror jag inte det hänt så mycket, dagarna går ruskigt fort & nu har jga varit hos familjen i över en vecka. Detta året kommer ruusa förbi!

Ikväll ska jag & Nicole träffa några andra aupairer & troligtvis gå på en 1dollar-movie. Det är äldre filmer som dom visar på bio igen. Om det inte finns nån vi gillar ska vi nog gå ut & äta eller nått. Imorgon åker Nicole till Kalifornien i 10 dagar, sen kommer hon hit igen i två dagar & sen åker hon tillbaka till Tyskland. Kommer kännas tomt här när hon åker tror jag. Vi har ju i stort säätt umgåtts konstant sen jag kom hit. men det kommer nog bli bra det med.

Ha det fint vänner & önska mig lycka till för imon! ;)

Internetet är sjuuuukt segt & nu har min lille pöjk vaknat från sin nap så jag laddar upp bilderna sen !


Första dagen efter lovet

Heej!
Idag var första dagen efter jullovet så det betydde första riktiga jobbdagen! Eller aah, inte riktigt. Nicole är ju fortfarande här så hon har visat mig alla grejer idag. Följde med och lämnade av äldsta pojken vid skolan & sen hem igen & väcka minstingen & skjutsa honom till förskola. Efter det var vi lediga i några timmar så då urättade vi massa ärenden. Handlade, letade lite efter en mobil till mig, var på the postoffice & gick till banken & skaffade ett bankkonto till mig. Ska få mitt kort om några dagar & sen blir det så smidigt! Nu måste jag bara fixa nått till min mobil så jag kan ringa, ett social security number, ett amerikanskt körkort & anmäla mig till ett college! :) haha
Mellan 2 & 3 hämtade vi upp båda två & åkte hem & lekte lite & lagade lite mat. Sedan kom min hostmum hem vid halv 7 & då slutade vi ! Heelt okej dag! Fick förresten köra för första gången idag! Det var så kul, jag älskar bilen! & alla radiostationer, finns nått för alla musiksmaker !

Jag har även hunnit med att skypa med Elli, Angie, Malin & Rebecca. Dom hade samlats för att planera en rolig resa till sommaren! Kändes förfärligt konstigt att dom alla var där tillsammans utan mig & Frida. Jag saknar er ♥

Och förresten, angående college. Jag är nästan helt säker på att jag ska läsa fotografi. Men sen är jag inte helt säker på om det kommer bli det ända eller om jag ska läsa nått mer. Isåfall blir det nog nått lite med pluggigt. Men känner inte att jag vill ha det nu ibörjan  eftersom jag kommer behöva börja plugga innan jag riktigt kommit in i vardagen här. terminen börjar i mitten av Januari här så måste ha tag i det snarast!

Meen nu ska jag gå ner & vara lite social, sedan ta kanske ett bad & sedan säängen! Guud vad skönt det ska bli!
Jag saknar er allihop, bara så ni vet! ♥
Pusssss


Här älskar dom Star Wars & Transformers! Och det märks i allting, speciellt legot


Cheesecake factory

Idag har min värdmamma & jag varit på IKEA. Allting ser precis likadant ut som hemma, så man blir nästan förvirrad att dom har skyltar där det står på engelska & att priserna står i dollar. Vi köpte ett sängbord en lampa & två tavlor. Sedan har jag fått en tavla som Nicole har haft tidigare. En jättefin tavla av Paris!
Tänkte att jag skulle åka dit snart igen & köpa lite kuddar, växter, krukor & ljus. Gillar redan mitt rum massor men då kommer det bli riktigt braa ! :)
Sedan har jag spelat lite Wii med Lillpojken. Han är så söt, springer runt i hela huset & ropar "Mana, Mana". Han är lite efter i språket men det är så han säger Amanda.

Nyss kom jag & Nicole hem från att ha varit på Cheesecake Factory med Bobi. Första gången jag var där & jisses vad mycket mat man får! Fick allt med mig en liten (ungefär hälften av min portion) doggybag hem. Var så kul att träffa Bobi igen. Tyvärr är hon inte sådär jättenöjd med sin familj så hon behövde verkligen komma ur huset & prata av sig lite. Jag blir dock frustrerad ibland när jag ska säga nått & jag vill formulera det på ett sätt men kan inte för att jag inte vet alla ord! & då blir det bara skit av alltihop. Längtar tills jag kan börja prata utan att tänka så mycket. Men jag tycker faktiskt att det har gått bra med engelskan, vissa dagar går det jättelätt & andra känns det som jag inte kan prata alls. Det är alltid svårare på morgonen dessutom. Idag var en dålig engelskdag, hoppas det blir bättre imon!

Imorgon börjar vardagen, har längtat lite efter det. Har nästan blivit lite rastlös de senaste dagarna även om det har varit skönt att ta det lugnt nu i början! Börjar dagen imorgon kl halv 8, då ska vi skjutsa den äldsta pojken till skolan. Ska bli intressant.
Pussss


Söndag

Blev inget IKEA igår så vi ska åka dit idag istället när min värdmamma kommer hem från att ha skjusat värdpappan till flygplatsen. Han flyger tillbaka till Minneapolis idag, men kommer tillbaka på fredag igen!

Igår åkte jag & Nicole och två vänner till henne till ett Mall ungefär 20 min härifrån & jag shoppade det första riktiga här i USA. Såklart på forever 21, haha. Blev en tunika/skjorta, öronhängen & sammetsleggings. Billigt var det också. Sedan skulle vi äta någonstans & bestämde oss för en italiensk resaturang. Men när vi kom dit fanns det inga platsen & vi var så hungriga att vi inte ville vänta så vi gick till Hooters brevid istället. Nått mer ameriklanskt får man väl leta efter. Det var american football på tv skärmar överallt, bara friterad mat i stort sätt och tjejer som sprang runt i hotpants & magtröjor och serverade. Maten var väl okej, men inget ställe jag kommer gå till igen. Kul att ha sett det dock.

Nu ska jag göra mig lite iordning, om jag bara kan slita mig från One Tree Hill då villsäga!
Pusss  ♥

Förresten, idag var det en vecka jag lämnade Sverige!

New York, del 2


Ytterligare en bild från Top of the Rock. Man ser lite av Chrysler building.

At Rockefeller Center



Den kända julgranen & isrinken



NYC Taxi by Times Squere

De höll på att fixa iordning litegrann inför nyår runtomkring Times Squere



Någon som ser vad det är? Grattis i så fall..

Har en omgång till med bilder som jag vill visa, men det får bli imorgon!
Nu ska jag försöka hitta nått bra att kolla på på tvn innan jag börjar jobba på sömnen.
Pusss

 


New York, del 1

Härlig amerikansk frukost


Sandra, Sara & jag när vi fortfarande var kvar i lektionssalen

På bussen in till New York

Bron in till Manhattan, vakter kom in i bussen & sa till att man inte fick ta bilder över bron. De var rädda att vi skulle sälja bilderna till Al Quida.

Manhattan !

Enorm snöflinga över 5th Avenue. Nån välgörenshetsgrej

Utanför Top of the Rock. Bobi, Kaitlin, Sara & Sandra.


Hiss upp till Top of the Rock, lilla Sara var svinrädd men det gick fort upp!

These lights will inspire you, here in the New York

New York by night - Empire State Building


Mer bilder senare, har hur många som helst att visa. Vissa bättre än andra
Nu ska jag gå & leka lite med pojkarna små♥


3:e dagen hos familjen

Heej!
vaknade precis & idag är första dagen på jag vet inte hur länge som jag verkligen känner mig utvilad så plus på det ! Idag är 3:e dagen hos familjen och vi ska åka till IKEA & köpa lite grejer till mitt rum. Just nu är det väldigt kalt och endast en taklampa. Det kan bli lite jobbigt när man ska gå & lägga sig för det blir verkligen kolsvart & knappen är på andra sidan rummet! Efter det tror jag att jag ska testa att köra bilen lite, har bara varit runt här i frisco än så länge men det känns inte så svårt i alla fall. Troligtvis ska jag Nicole (deras nuvarande Aupair) och en till tjej åka & shoppa senare. Ska nog ringa till Bobi med och fråga om hon vill hänga med! :)

Igår hände faktiskt inte så mycket, började dagen med att skypa med min pappa & sen packade jag upp alla mina grejer så nu känner jag mig lite mer hemma. Vilket just nu är både en bra & en jobbig känsla. Men skönt i alla fall att få upp alla kläder så man ser dom :) Lekte en del med pojkarna och dom är såå söta! Dom fick ett Wii i julklapp så det går i stort sätt hela tiden & jag tror att minstingen vill spela med mig mest för att jag är rätt dålig så han kan slå mig. Känns bra att inte ens vara på samma nivå som en 4-åring.
Nicole och jag var på bio och åkte runt lite runt shoppingen här i frisco & än så länge har jag verkligen inget att klaga på. Finns en stoor affär med märkesskor som är billigare än dinsko skorna hemma! Heeeelt okej! Filmen vi såg var Sherlock Holmes. ´Hade svårt att förstå allt dom sa för dom pratade ganska fort & handlingen var lite komplicerad ibland. Men trotsdet var den helt klar sevärd, tror jag ska köpa den senare så man kan kolla på den en gång med text också...
PÅ kvällen åt hela familjen på en mexikansk restaurang inne i Frisco. Helt okej gott men inte mer än så. Här satt vi kanske max 45 min på restaurangen innnan vi åkte hem igen vilket är en ganska stor skillnad från hemma. Det känns väldigt bra eftersom vi troligtvis kommer äta ute en dag på helgen & då vill dom gärna att jag ska följa med. Men då kan jag utan problem hitta på nått efter det! :)
Senare blev det ännu mer Wii & ett vanligt sällskapsspel, har äntligen hittat nån som gillar spel lika mycket som jag! Jag tror att jag & den äldsta pojken kommer spela mycket spel!! Vi kollade också på UP! men orkar inte ritkigt kolla klart så ska nog kolla klar ikväll!


Från filmen

Utsikten från mitt fönster, har inte pratat med min familj än om jag kan lägga ut bilder på huset och så. Däremot kommer jag aldrig lägga ut bilder på barnen. Det är Au Pair in Americas regler, TYVÄRR!


Den äldsta pojken hade ritat denna & satt upp på mitt rum innan dagen jag kom hit! Så sööt!

Där var lite information, vet att det är lite tråkiga inlägg just nu men har lite svårt att ta mig tid att skriva på bloggen. Blir nog bättre när man kommit in i allt.
Jag saknar er♥

Pusss


New York tour

Detta är ett inlägg som jag skrev iförrgår som inte gick att lägga upp, ett väldigt långt ett!
Orkar inte lägga upp bilderna just nu men kommer lägga upp alla sen !!


Heej alla fina!

Sitter just nu på planet mellan New York & Atlanta. Där ska sedan bytas flyg till Dallas där jag kommer fram runt halv 12! Är rikigt trött & nervositeten kommer och går. Kan verkligen inte fatta att jag snart ska träffa några främlingar på en flygplats i ett land där jag bara varit 4 dagar och sedan åka hem till dom & bo där i ett år. Det är ju faktiskt helt sjukt!

Förutom nervositeten är jag väldigt  trött, har varit det ända sedan den 26 december nu. Varje dag har varit väldigt lång och mycket nytt. Men de fyra dagarna har varit mycket bra trots tråkiga, långa lektioner på en obehaglig stol. Har träffat människor jag aldrig kommer glömma, människor från världens alla hörn som alla är i samma situation. Man känner verkligen att man kan prata med alla & alla vill prata med dig med. Kändes inte jättebra att lämna dom man kommit närmast under dessa dagar. Alla vi svenskar skulle till olika platser och man vet ju inte om man ens kommer träffa dom igen. Fast lite planer har vi halft gjort upp. Vi ska vill New York igen och åka upp i Top of the Rock igen, fast på sommaren så man inte fryser fingrarna av sig!

Jag är dock väldigt glad att jag fick dom rumskompisarna som jag fick. Bobi från Kanada är jag helt säker på att vi kommer umgås i Dallas och det känns tryggt nu när man börjar om igen & inte känner en ända.

 

Måste berätta om gårdagen. Vi vaknade kl 7 som vanligt & åt frukost vid 8. Frukosten är verkligen ingenting att hänga i julgranen här, det enda som finns är bagels & creamcheese. Eller aa, om man nu gillar mjölk & flingor finns ju det med. Därefter har vi lektion med röda korset för sammanlagt 5-6 timmar kanske. Inget annat än tråkigt. Seeeeen fick vi äntligen packa in oss i bussarna allihop och bege oss in till Manhattan! Vi hämtade upp en duktig guide och sen var första stoppet Rockefeller Center. Vi fick ungefär en timme på oss att åka upp till utsikten på Top of the Rock och att kolla runt området kring den gigantiska julgranen & skriskoplatsen. Utsikten var helt otrolig, men jääävlar vad kallt det var där uppe! Måste ha varit minus 15 grader där uppe plus att det blåste nått enormt! Fingrarna var som isbitar sedan efter allt fotande! Har inte kollat på bilderna än men jag hoppas nån blev bra iaf. När alla var tillbaka efter Top of the Rock började vi gå mot Times Squere. Höll på att frysa ihjäl om både fötter & händer men där fotades det också en del och jag köpte 5 (!!!!) I ♥ NY t-shirts. Nu fattar jag verkligen inte vad jag ska ha alla till men just då raffade jag bara åt mig ett antal. 5 st för 11 dollar va priset så billigt var det ju iaf. Det var först när jag kom hem som jag kom på att jag inte fick plats med det i resväskan, hade redan lite övervikt på resan till USA och nu hade jag dessutom fått prestenter från familjen. Som tur var kunde jag slänga lite andra grejer & det var ingen speciell vikt på handbagaget så tryckte ner allt där!

När vi gick tillbaka till bussen trodde jag att tårna skulle brytas av för dom var så kalla. Tänk att vi från sverige & andra kalla länder höll på att frysa ihjäl. Tyckte så synd om de som kom från varma länder, en tjej från mexico som vi umgicks lite med blev liksom helt fasinerad av röken som blir när man andas då det är kallt dagen innan! Hon hade aldrig varit med om det innan. Vi åkte vidare genom manhattan på 5th avenu, såg Ground Zero (där world trade center var innan) det är bara ett stort hål ungefär men man ser verkligen att det är någonting som saknas. Vi åkte genom Broadway & Wallstreet, såg gatan där Carrie Bradshaw i Sex and the City bor på och tillsist stannade vi i en park där man skulle se Frihetsgudinnan. Men, den var så liten att man knappt såg vad det var. Därefter lämnade vi Manhattan och åkte tillbaka till Stamford. Sov hela resan tillbaka.

Sjukt rolig resa och man bara måste ju åka tillbara till New York igen! Helst så snart som möjligt!

 

Idag har det mest känts som kaos hela dagen, vi skulle gå upp halv 7 & ha ätit frukost & va ute ur rummen till kl 8. Därfter ytterligare lektion på 4 timmar om lite allt möjligt innan vi åt lunch & sedan fick all information om utresan till våra familjer. Sa hejdå till alla och gick till bussen som skulle ta oss till LaGuardia flygplatsen. Pratade med en tjej från Israel på vägen dit som också skulle i närheten av Dallas. Hon tyckte det var så härligt att man kunde höra bra musik på radion här och hon sjöng med det högsta hon kunde! Trots kanske lite brister i sångkunskaperna ;) Men hon var hög på livet sa hon! Väl på flygplatesen var det inte speciellt enkelt, gick inte här heller att checka in själv för att jag inte hade något nummer men tillslut fick jag mitt boardingpass & fick väga & betala för väskan. 15 dollar kostade det för en väska utan övervikt (YEES, jag klarade gränsen!) & sen gick man genom säkerheten som inte alls var förhöjd här. Träffade på en spansk aupair som skulle med samma flyg så vi satte och vänta tillsammans dom 3,5 timme det var innan vi gick gå på. & Nu sitter jag alltså här, blev ett otroligt långt inlägg men jag har tråkigt & för att komma in på internet var man tvungen att signa in & jag tror det kostade.

 

Jisses, om 3 timmar får jag träffa min värdmamma! Hoppas jag inte somnar i bilen bara ;)

Nu ska jag stänga av datorn & sätta mig & lyssna på lite Coldplay.

Ni är bäst, Pusssss


RSS 2.0