Halloweenpanik

Det har varit mycket pågång det senaste nu, har så mycket att skriva om att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Då brukar det bli så att det inte skrivs nått alls. Men helgen var iallafall mycket bra, vart på en riktig texas bar med Sara mitt ute i ingenstans bland annat. Det var galet på många sätt, ska försöka få ner det imorgon!

Sen är det ju mycket med Halloween nu, har tillsammans med pojkarna pyntat lite här i huset. Nu har vi massa pumpor överallt och har satt upp spindelnät över hela trappräckerna plus på ytterdörren. Så nu har vi lite stämning här. Det viktigaste återstår dock att fixa. Har fortfarande inte hittat någon halloweenkostym! Har varit och letat varje dag de senaste dagarna med det är antingen för tråkigt/vanligt, dyrt eller för slampigt. Nu börjar ju det mesta ta slut i också så det blir ju inte direkt lättare. Får panikshoppa någonting imorgon.
Planerna för helgen är fortfarande lite oklara, men fest ska det iallafall bli. Antingen hemmafest eller krogen. Och tillsammans med Sara såklart! Sen kommer nog Evelinn hänga på också. Så vilket fall som helst kommer det bli kul. Om jag bara får tag i någon jädra kostym då...




Syns lite dåligt på denna bilden, men det är spindelnät hela vägen.


A big day!

Idag är det en stor dag. Min lilla plutt fyller nämligen 5 år! Detta har firats med massa födelsedagspresenter, tårta & sång. Av mig fick han en slags "pappers" gitarr som man kan spela på. Lite svårt att förklara, men det är väl lite som guitarhero bara att musiken kommer ur själva gitarren nu istället. Mycket uppskattat var det iallafall, tyvärr hade inte jag & värdföräldrarna pratat ihop oss så han fick 2 stycken. Men men, det blev dubbel lycka för honom!
Idag fick han även bestämma vad vi skulle äta för middag & då fick det bli svenska pannkakor. Blev otroligt förvånad när han sa det, men jag klagar inte! Alltid gott med pannkakor :)


Såhär ser gitarren ut!

Hook'Em

Fick precis veta att jag kommer vara ensam hemma hela denna helgen. Vet inte riktigt om jag ska bli lite skraj för att vara helt ensam i detta stora hus, eller om jag ska hoppa av glädje för att det ska bli sååå skönt att ha huset för mig själv. Det kommer väl gå upp & ner kan jag tänka. Synd bara att jag inte har några planer what so ever, förutom tennisen & ett aupairmöte på söndag. Får hoppas det dyker upp nått kul.
Familjen ska iallafall åka ner till Austin över helgen. De ska till samma resort som vi allihopa åkte till i mars. Inte för att de nu har frågat ifall jag ville följa med, men även om de hade det skulle jag nog sagt nej. Även om det är jättekul att umgås med dom när alla är på "semesterhumör" så har jag sett det de nu ska åka till igen. Dock så ska de gå på Texas Longhorns footballgame på lördagen & det är jag aningen avundsjuk på! Det är verkligen någonting jag skulle vilja göra innan jag åker härifrån. Kanske kan det fixas om jag & Carro åker ner dit när hon är här. Vore grymt! Kan tänka mig att det är få grejer man kan göra som har mer stämning än en Longhorns match. De är ju Texas stora stolthet!


To lose some words på vägen

Har varit en fin dag idag, avslutade mitt arbetspass med att sitta i solen och lösa korsord medans lillkillen spelade fotboll. Inte helt fel!
På tal om korsordet där så måste jag säga er att det var sjukt sjukt svårt! Känner verkligen hur det ligger illa till med det svenska ordförrådet. Trodde aldrig att det skulle märkas så mycket som det faktiskt gör att man inte pratar så mycket svenska. Ska aldrig skratta & håna våra utlandssvenskar när de pratar sin svengelska mer. Känns också otroligt mycket när jag skriver här på bloggen. Kan sitta hur länge som helst för att jag inte kan komma på "rätt" ord. Faktiskt en av orsakerna till att jag inte bloggar så ofta. Det tar helt enkelt för lång tid & är för tråkigt. Borde väl egentligen läsa nån svensk bok för att förbättra det hela. Men egentligen spelar det ju inte så stor roll. Nästan bättre att jag försöker bli så bra på engelskan som bara möjligt när jag ändå är här. Svenskan kommer ju komma tillbaka helt när jag kommer tillbaka iallafall!


Känner viss skadeglädje...

Ni har det här:

 

Och jag har detta:


Imorgon ska jag ligga vid poolen! Vad ska ni göra? Vandra runt i slask? ;)


Six Flags och annat

Tog mig i kragen ikväll efter jag slutat & städade mitt rum. Något välbehövligt men gud så tråkigt. Nu är det rent & snyggt iallafall. Får hoppas det håller sig ett par dagar iallafall ;) 

Helgen som var började med en tripp till target där jag shoppade upp mitt presentkort som jag fick av värdföräldrarna som tack för att jag jobbade så mycket förra helgen. Blev nått träningslinne, ett par tröjor & lite scrapbooking grejer. Därefter åkte jag & hämtade upp Stacey för lite efterrätt på IHOP.
Gick ju upp tidigt som vanligt på lördagsmorgonen på grund av tennisen. Gick inte alls bra denna gången, sysslade med nått som jag verkligen inte kunde få till & som ledde till att det visade sig att alla i hela gruppen istortsätt höll tennisracket fel. Haha, lite dåligt kanske. Jag kan iallafall skylla på att jag inte var med första gången. Men men, på grund av greppbytet har jag världens träningsvärk i armen nu.
Skypade med hela släkten som var hemma hos oss och firade bror min som fyller 18 imorgon. Känns bra när det första man får höra är att de frågar "Är du full eller? Du ser lite trött ut!". Trött var jag, men de enda som var fulla var nog de själva...
Kvällen spenderades vid Shops of Legacy med Stacey och Mary från Brasilien.

Igår åkte jag, Sara, Martin & Anton (som pluggar och spelar fotboll på Richland College där jag också har min tennis) till Six Flags. Vart helt perfekt väder för det igår. Eller iallafall skulle det ha varit det om man inte tagit på sig för varma kläder. Men ovanan till molniga dagar gör att man tror att det är kallare än vad det är. Iallafall blev det många roliga timmar med att åka berg-och-dalbanor. Mådde dock halvbra när man kom hem sen, men det är la så det ska va :)


Bilder från i mars när vi var där. Sara framför Titan


Batman!


Scrapbooking



Har försökt börja med min scrapbook ikväll, men det är ju inte det lättaste! Vart sjutton ska man börja? Har redan över 100 bilder och det är bara för 2,3 månader! Svårt att välja ut när det finns så många fina som verkligen väcker minnen.
Detta kommer bli ett riktigt projekt kan jag lova! Frågan är om man kanske ska vänta tills man kommer hem istället, man vill ju inte pyssla med gamla minnen istället för att skaffa nya.

Hoppa hage

Hallå!
Dagen har bestått av massa lek, mestadels utomhus. Spelat basket, tennis & skateat och så det senaste, att hoppa hage. Det var förra vecka när vi var ute som jag fick för mig att rita upp en hage & det blev en hit direkt! Hur längesen var det man gjorde det egentligen? Jag var ju mästaren på det en gång i tiden, haha!
Minsta killen gillar det som sagt jättemycket, så länge stenen hamnar där den ska. Han är iallafall riktigt söt när han hoppar, ser ut lite som en nyfödd kalv som lär sig att stå. Lika vingligt & med några konstiga sparkar då & då.

Om ni undrar över varför vår hage har ett hjärta med en 10a i så är det för att det var helt enkelt inte okej att det slutade på 9!


Här hoppar han sötpojken. Nån mer som associerar till nyfödda kalvar? Om inte, så beror det endast på bilden, skulle ni sett det live skulle ni hålla med mig!

Tire pressure too low!

Hade världens jobbigaste förmiddag idag. Hade bara ett par saker att uträtta innan jag skulle hämta upp minstingen från skolan, men allting sket sig i stort sätt. Det har varit dåligt med luft i däcken ett par dagar nu men har aldrig fattat hur man vet hur mycket luft det behöver va & då inte heller vilket däck det var. Sara visade mig en tabell där det stod, dock fattade jag aldrig vilket av de tre talen som var de rätta. Pratade med pappa & han sa att vanligtvis så är det ca 2kg luft i varje däck. Meeen, sen när jag åkte till bensinmacken för at fylla på så tycktes det ju inte stämma alls & ingen kunde hjälpa mig. Har varit runt på varenda jävla mack i hela Frisco men ingen har alltså vetat hur mycket luft det ska vara. En man försökte dock men det slutade ju med att det blev aldeless för mycket luft istället. Borde man inte kunna sånt om man ska jobba på en mack? Iallafall, så idag efter att jag varit runt på ytterligare några macker & frågat så fick jag nog & åkte till en butik som säljer däck istället & där fick jag äääntligen svar! Han kunde läsa av tabellen & det skulle vara 38 pounds i däcken. Det som ställde till det för mig var ju att pappa sa 2kg & mätaren läser av 1, 2, 3 osv men är ju såklart i pounds fast man var tvungen att lägga på en nolla, så kanske inte så kontigt att man blir förvirrad ändå. Nu är jag iallafall expert på däck & luft, så nu kan jag till nästa gång!
Skulle också ha fixat ett stenskott i rutan men självklart var inte gubben där som brukade fixa det, så får göra det nästa gång. Åkte därefter till Hobby Lobby för att köpa lite scrapbooking grejer, hamnade bakom en tant som köpt halva affären så det tog en evighet, kollar på klockan & märker att jag måste åka för att hämta upp plutten från skolan. Får lämna grejerna i affären igen och rusa dit och det är helt tomt på parkeringsplasten när jag kommer fram, får panik först och tror att jag missat upphämtet. Då får man nämligen betala "förseningsavgift" som är sinnessjukt dyrt. Typ 10 dollar i minuten! Kollar på klockan igen & märker att jag istället är en timme för tidig. Så så var det med den förmiddagen.

Mina värdföräldrar åkte upp till Minneapolis idag för att gå på en välgörenhetsbankett. Är därför ensam med pojkarna för första gången över en natt. Är väl helt okej, det enda som är trist är jag att missar min tennislektion imorgon på morgonen. Vi har ätit tacopaj & kollat på karate kid och just nu ligger de och sover & jag kollar på Titanic. Ska väl gå & lägga mig med snart eftersom jag vet att det inte direkt blir sovmorgon imorgon. Hoppas bara på att minsta pöjken inte kommer vakna nu inatt & vara rädd eller nånting.
Annars imon blir det jobb fram till 4-5 nångång med bland annat en fotbollsmatch på schemat. Sen på kvällen ska jag träffa Sara & Evelinn som är en ny svensk aupair som bor i Plano. Bara 10 minuter från mig så det är helt perfekt :) Får väl se vad vi hittar på!

Igår var förresten sista lektionen av tyskan. Även om det har varit helt okej faktiskt så är det ändå skönt att det är över. Efteråt gick vi ut och åt på en tysk restaurang. Haha, jag var ju lätt enda minderåriga där. Bara jag & en tjej till som inte var i övre medelåldern, och så kanske indiern då. Men han är ju udda så det räcker och blir över ändå. Men det var rätt kul. Blev bjuden på maten & fick en Collin College tröja av en man där som ville att jag skulle komma ihåg dom även när jag åkt tillbaka till Sverige. Så snällt så!


Oktober

Kan inte fatta att det är oktober redan! Det är ju helt sinnessjukt. För ungefär ett år sedan hade vi avskedsfest för Frida som åkte den 5 oktober till USA. Nu är hennes år bara några dagar ifrån att vara över! Kommer kännas så underligt när hon åkt hem eftersom hon alltid har funnits där, under hela min vistelse här i USA. Den man alltid kunnat ringa utan att behöva tänka nått vidare över tidsskillnad osv. Men nu får vi köra skype istället. Som med alla andra!

Dagen idag har varit lång men bra. Vart ledig på förmiddagen som vanligt på fredagar. Åkte och gjorde lite ärenden, bland annat framkallat massa bilder till min scrapbook. Ska försöka ta tag i det där nu.
Jobbade ikväll också för mina värdföräldrar har sin bröllopsdag idag så de var iväg på middag. Då drack jag & pojkarna milkshake, kollade på TV & spelade en hel massa Guitar Hero. Jag börjar faktiskt bli ganska bra, tro det eller ej ;)
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av "Lite Sällskap". Himla underbart program tycker jag, precis som allt annat med Filip & Fredrik. De två skulle ju försjutton kunna leda Keno & det skulle ändå vara så jävla bra!
Svejs!



I miss you


RSS 2.0