Födelsedagsfirandet

I lördags vart det ju min födelsedag som alla borde veta vid detta laget, dagen började med att mormorn & barnen sjöng för mig när jag kom ner. Sen blev det några timmarns skypande med mamma, pappa, farmor & Carro.
Runt kl 6 kom Lisa, Magdalena & Jessica hit och vi åt tårta (angelfood med grädde & jordgubbar) skålade med IKEA lingoncider & öppnade presenter. Sedan åkte vi till Shop's of Legacy där vi åt mexicanskt på en mysig uteservering och sen gick vi vidare till ett café och åt lite efterrätt.
Minderåriga som vi är (vissa av oss iaf) gick därför inte ut utan cruisade runt Frisco med min älskade GTI med dunkande musik i högtalarna istället. Och sen fick jag för mig att jag vill klättra upp på en av de Longhornsen (statytjurar med gigantiska horn, typiskt texas) dom har här för att ta lite kort. Det var ju inte det lättaste vill jag lova & jag rev upp mina strumpbyxor till oigenkännlighet men tillslut kom vi upp. Många skratt & sjuka kort senare sprang vi tillbaka till bilen och precis när vi ska åka hem ser vi att polisen står bakom oss och tar registreringsnumret på bilen. Blev ju smått livrädd eftersom de har de mest sjuka lagarna här i Texas, och i hela USA för den delen. Polisen undrade vad sjutton vi gjorde i parken efter stängningstid! Måste förtydliga att "parken" inte är mycket större än våran trädgård där hemma & utan staket eller nått omkring med några bänkar, lite träd & dom här stora tjurarna mot vägen då. La på min mest oskyldiga blick och sa att vi bara ville ta lite kort på tjurarna och inte visste att parken var stängd. Han frågade vart vi kom ifrån & hur gamla vi var & tog sedan ID kort ocg gick tillbaka till polisbilen. Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv medans vi väntade på att han skulle komma tillbaka! Tillslut kom han iaf och gav tillbaka våra ID kort och sa att han inte kunde läsa dom, när jag frågade om jag skulle visa var i det internationella körkortet han kunde läsa sa han att det var okej och att vi kunde åka nu. Dock så sa han till att nästa gång fick vi se till att besöka parken innan stängning! Yes, Mr Policeman, I promise!
Klockan 3 kom jag i säng efter en väldigt rolig födelsedag i Staterna!


Jag blåser ut ljusen på min goa tårta


Mamma - Här har du bilden jag lovade på de fina ljusen du skickade ;) haha





Efter middagen hittade vi en liten turkisk affär som vi gick in i. Mycket roligt hade vi med att testa snygga kläder och att dansa bröllopsdanser med turkarna som jobbade där.


Jag & ett tjurarsle! Ända sättet att komma upp var med hjälp av svansen nämligen






Fick blommor genom bud av släkten Nilsson/Berg! Sjuukt fina!

Dock hade amerikanerna inte riktigt lyckats med skylten..


Fick ett vääldigt fint halsband av mor&far. På ena sidan älskad & på andra ängel


Mer prestenter! Godis, filmer, Dan Browns nyaste bok, 50 dollar presentkort på en skoaffär av mina värdföräldrar, tacodipp & en snygg ram som inte finns med på bilden.

Av älskade frida fick jag sagan om Tutti&Frutti!

Av Carro fick jag också recept på mintkladdkaka & ett väldigt konstnärligt kort ;)


Får ta resten av helgen imorgon för nu är jag så trött att jag snart ramlar ihop!
Tack alla fina för presenterna! Ni är ju bara för bra! ♥


Ha!

Kom precis på att jag faktiskt lyckades göra nått tonårsdumt ikväll då ju! Vad kan vara mer tonårsaktigt än att inte läsa ordentligt för att man pratar i telefon? Sa inte det innan men det var det jag gjorde när jag bokade! Ska aldrig göras igen!

Men nu känns det betydligt bättre! Jag gjorde faktiskt nått dumt! :)
WildKids vareja!
Pussss


Åldersnoja & idioti

När klockan var 7 var jag en lycklig människa. Jag hade hittat världens bästa flyg till Frida och jag hade planer för kvällen. Allt detta försvann dock så fort jag fick bekräftelsebrevet om flygbiljetten! Jag, som måste vara världens största idiot hade bokat för den 5 maj istället för den 6 och paniken kunde inte hejdas! Hade såklart inte köpt nån försäkring heller, dock funderade jag faktiskt på det och tänkte att eftersom jag inte köper det kommer det väl hända nått & jisses så rätt jag hade! Som tur var kom min värdfamilj hem och jag berättade för dom panikslaget vad dom hade hänt & mormorn säger att man alltid kan avboka inom 24 timmar! Så nu är den avbokad, men förlorade några av mina sista timmar som tonåring genom att springa runt i hela huset & svära som aldrig förr och förbarma mig över att jag är en sån idiot! Klart man ska dubbelkolla datumen trippelt!
Tuuuur att det löste sig iaf, men just nu ser det dystert ut på San Francisco fronten! Allt är så fruktansvärt dyrt just nu bara för att jag väntat för länge. Men på nått sätt måste jag komma iväg!

Så nu sitter jag alltså här, en timma kvar tills man blir 20år och inte längre har något att skylla på. Jag som skulle använda dom sista timmarna och göra nått riktigt tonårsdumt! Så nu när allt ändå blev förstört tänker jag skita i allt sånt och kolla på Wild Kids istället. Det är riktig underhållning det!

Jag saknar er därhemma! Mer än någonsin just nu ♥


Vi får mötas på mitten istället Frida! TuttiFrutti i Denver?


Svensk tema

Heej min kära!

Sedan i lördags har barnens mormor varit här och hela denna veckan har det varit svenskt tema i detta hus. Hon är halvsvensk och är väldigt intresserad av att veta allting om sverige. Så vi har ätit svenskt, pratat svenska & pratat om Sverige! Jag trivs väldigt bra måste jag säga! Det är dessutom så att jag knappt behövt jobba någonting denna veckan & det kommer troligtvis bli likadant nästa vecka. Så i tisdags var jag & fikade med Sara och sa hejdå till henne. Hon skulle åka tillbaka till sverige på onsdagen den fisen, men då var det såklart osäkert om hon skulle komma iväg eller inte på grund av askan. Men hem kom hon iaf. Sen var jag också med Lisa på hennes college tennisklass. Tennis är riktigt skoj måste jag säga!

Jag har förresten fått mina första födelsedagsprestener! De var från äldsta pojken och han hade tajmat det så bra (helt ovetandes) att jag fick dom när det faktiskt var min födelsedag hemma i Sverige! Tre söta små brev var det iaf där allt först stod i "kinesiska" och sen översatt på engelska! inte dåligt minsann!


Att äta bullar & dricka saft vid poolen är inte helt fel!




Inför den 24:e

Sitter och pratar med Lisa på Msn (facebooks chatt) & försöker komma på vad vi ska hitta på för min födelsedag på Lördag. Kan inte komma på nått speciellt kul alls faktiskt. Det känns mest lite trist just nu att jag inte kan spendera den dagen med dom jag älskar mest. Nått mys med familjen och kanske lite släkt innan man träffar alla vännerna på kvällen! Hade troligtvis inte gjort nått speciellt om jag hade varit hemma på min födelsedag heller, men just att få träffa vännerna då känns väldigt lyxigt!
På ett sätt hoppas jag att det bara kommer kännas som vilken lördag som helst, bara för att inte tänka på det. Men på ett annat sätt vill jag ju ha världens roligaste födelsedag ever. Nej fy, hoppas nog mest på det första faktiskt.

Vad vi faktiskt gör återstår att se.
Pusss

I'm going to college!

Har varit en lång dag idag också, jobbade till 7 nångång och sen tog jag tag i att försöka flytta över pengar från mitt svenska konto till mitt amerikanska. Eftersom jag inte riktigt fattade hur det funkade över internet och hur mycket det skulle kosta så bestämde jag mig för att ta ut pengarna med mitt svenska & sen sätta in dom igen men på mitt amerkanska konto då. Smidigt och bra tänkte jag, behöver inte ens kliva ut bilen! Men inte då! Första gången jag åkte för att ta ut kom jag inte ihåg min pinkod, så det var bara att åka hem igen och kolla upp det. Sen när jag åkte tillbaka så funkade det inte iaf, var på 4 olika ställen men alla sa att pin koden inte stämmer överens med kortet! Jag är heeelt 100 på att det är rätt pinkod, kollade ju upp den på min internetbank. Två gånger dessutom. Fattar verkligen inte vad felet är! Pappa? Du som kan allt, varför funkar det inte?
Nu vet jag inte hur jag ska göra längre, får la åka till min amerikanska bank & se om dom kan lösa det på nått sätt.
Sen när jag kom hem började jag med att signa upp mig för en college klass med en gång. Var ju inte heller det lättaste då den inte ville känna igen min User ID. Där gick det några timmar men nu är allt iaf betalat & klart! Så den 11 maj börjar min fotokurs på Collin Community College! Ska bli spännande!


Wow, you look beautiful

Japp, det var nästan det första jag fick höra idag på morgonen! Helt okej sätt att börja sin arbetsdag på. Min lilla 4åring är ju bara för söt ibland!

Idag är för första gången på ett par veckor tror jag som det inte är soligt ute, men det är redan uppe i ca 20 grader så framåt seneftermiddagen kommer det nog vara mellan 25 och 30 grader iaf! :) Härligt! Idag ska jag försöka få ut pojken att spela lite fotboll, mest för att jag själv vill spela lite men han behöver ju träna lite också! Annars är det väl en helt vanlig torsdag, men det känns som att det kommer bli en bra sådan!

Puss på er


Poolhäng

Idag efter att jag lämnat lillskiten i skolan åkte jag & hämtade upp Sara och befriade henne från en uttråkad dag ensam i McKinney! Hon har nämligen lämnat sin värdfamilj nu och bor hos hennes pojkvän tills hon åker hem till Sverige i nästa vecka. VIlket också betyder att hon är mobil & billös tillsdess!
Vi spenderade iaf våran tid med poolhäng här hos mig. Massa solandes, några dopp i poolen, lite chicago och span på vår poolboy! hahaha, vid sånna tillfällen är jag så glad när jag har någon att prata svenska med!
Har inte bränt mig denna gången dessutom, vi var duktiga och smörjde in oss med solfaktor 30! Sedan var vi amerikanska nog att stanna till på donken och trycka i oss maten medans vi stressade tillbaka till Sara innan jag var tvungen att hämta upp pojkarna igen.
Därefter har det blivit mer pool, baseball träning och lego. Bra dag!

Nu lider jag dock av konsekvenserna efter en dag i solen och poolen: huvudvärk & trötthet.
Dags för sängen! Pusss



helgens äventyr

I lördags fyllde min värdmamma år och medans värdföräldrarna var ute och åt på en fin restaurang passade jag pojkarna i några timmar. När jag slutat kom Lisa hit och tanken var att vi skulle på ett BBQ party här i frisco men precis när hon steg innanför dörren får vi ett sms om att de precis ska gå ut. & minderåriga som vi är fick vi snällt hitta på nått annat. Vi åkte till ett ställe på Legacy där det faktiskt är lite folk i rörelse. Detta efter att vi småsnackat lite med securitygubben som sitter i sin bil hela nätterna och ser till så allt "står rätt till". Vi hann också hälsa på våra nya grannar som frågade om jag ville åka på hans motorcykel till deras uppfart. Jag tackade dock nej till dessa 20 m, för annars hade jag ju fått gå hela 10m tillbaka till min bil. Vad tänkte han liksom?
I alla fall åkte vi och tog en kaffe och åt lite medans vi pratade igenom veckans händelser. Mycket mys! Sen på vägen hem stannade vi till vid Walgrens för att hyra en film. Everybody's fine blev det men vi orkade bara se 10 min innan vi hoppade i säng istället.
På söndagen vart det meningen att vi plus magdalena skulle gå in till Main Street i Frisco och äta frukost, men Lisa blev lite lat efter 2 minuters gång så vi vände och tog bilen istället. Lovade då att jag inte skulle vara sådan efter 8 månader här, och det återstår väl att se helt enkelt. Men vi åt en sjukt god pannkaksfrukost och sen åkte jag & Lisa ut på upptäcksfärd till Lake Lewisville. Vi sökte nått strandliknande med lite folk & några aktiviteter som volleyboll eller så och var på ett par ställen. Men fy sjutton asså! Kommer sakna vätterstranden i sommar, det är ett som är säkert!
Sen tog vi oss hem igen och kollade klart på filmen som var ganska tråkig innan vi spelade tennis nån timme innan hon begav sig hemåt till Heath far far away.


Lisa på uteserveringen

Kommer inte ihåg namnet på detta stället men Legacy nått iaf ;)

Världens godaste pannkakor!

Jag på Little Elms strand. En kanske 50 m lång strand med äckligt vatten och tråkig omgivning. Inte en chans att man skulle kunna tänka sig att lägga sig där en dag!


Nu har klockan lyckats bli sådär mycket igen utan att jag har en aning om vad tiden försvann sen jag slutade jobba. Mystiskt det dära!


Why?

Varför, varför, varför kan jag aldrig lära mig att gå & lägga mig i tid?
Har ju varit trött som sjutton hela dagen och endast överlevt på grund av en Grande Skinny Vanilla Latte från Starbucks! Okej, kanske någon vanlig kopp med kaffe också...

Annars har det varit en bra dag! Bättre än på länge. Har varit med lillplutten på fotboll, badat i poolen, lekt transformers & läst svenska tidningar medans pojkarna spelat playstation. Sen när jag slutat så tränade jag nån halvtimme på helvetesmaskinen, men nu har jag såklart förstört det genom lite chips & dipp & några oreos. Allt är som det brukar med andra ord.

Nu säger jag godnatt från chapel creek!


Jag saknar dig bästavän ♥


The Last Song

Igår var jag föresten på The last song med Jessicka! Måste erkänna att jag skämdes lite eftersom det är Miley Cyrus som spelar i huvudrollen, men Jessicka ville himla gärna gå så den fick det bli!
Filmen var iaf väldigt bra men fruktansvärt sorglig! Tror alldrig att jag gråtit så mycket för en film innan, iaf inte på bio! Den var liksom värre än PS. I love you & där kan man tala om gråtfest! Eller hur Carro? ;)
Dock förstörde ju Miley Cyrus himla mycket faktiskt, dom skulle ha haft nån annan i huvudrollen helt enkelt. Lite väl överspelat osv ibland. Tycker nog hon ska hålla sig till sina barnfilmer!
Men bra film! Se den!


veckan som gått

Hallå alla!
Vart la nån vecka sen jag skrev nu & som vanligt har det hänt ganska mycket sen dess.
Förra helgen vart det ju hockey på fredagskvällen med Lisa & hennes (riktiga) familj, på lördagen var jag & värdfamiljen och åt på Josephine's innan jag träffade Magdalena i Plano först för lite frozen yogurt & sen åkte vi & kollade på The girl with the dragon tattoo!! Det är USAs dåliga översättning på Män som hatar kvinnor, men jisses vad underbart det var att se en svensk film med svenskt tal & allting! Satt & log egenom hela filmen nästan även att den är ganska så jättehemskt!
Söndagen sedan var nog den tråkigaste dagen sen jag kom hit. Allting utom IKEA var stängt för att det var påsk, hade gått upp tidigt för att följa med familjen till kyrkan för jag tänkte att det skulle kunna vara lite intressant men sen så ändrade dom sig i sista sekund! Så förutom våran påsklunch (som inte var så där väldans god) med skinka & potatismos låg jag istortsätt hela dagen i sängen & hade tråkigt.
Sen nu i veckan har det varit lite av en 3månaderskris tror jag. Just nu känns inte aupairjobbet sådär väldigt roligt längre. Samma grejer varje dag liksom och mitt tålamod har sänkts rejällt. Många säger att de kände sådär efter ungefär 3-4 månader. Det är liksom inte nytt & spännande längre. Mest bara rutiner. På veckorna när man jobbar då alltså! Men jag hoppas att det går över snart, i vilket fall som helst så har jag ju sjukt mycket skoj att se fram emot!!  

Igår kom Sara hit på förmiddagen tillsammans med Susanne (nya aupairen) för att hänga vid poolen. Jobbade ju samtidigt men lillkillen älskar ju hottuben så där satt vi först i nån timme eller så innan han tog en nap & vi kunde börja sola på riktigt! Sjuuukt nice att bara sitta där  & sola & snacka massa skit om allt & inget. Dock vart vi ju korkade svenskar & inte använde solkräm så idag får man ju betala för det. Solen bränner ju på som sjutton här & man behöver inte sitta länge innan det tar ordentligt. Har brännt mig litegrann på hela framsidan av kroppen men bröstet är värst! Svidigt! Sen är man ju kritvit på baksidan av kroppen, väldigt snyggt! Känner mig lite som Ross i vänner fast röd istället för brun...
Idag fyller min värdmamma år. Självklart var jag ute i sista sekunden att köpa något. Det fick iaf bli presentkort på bio, alla som jag frågade hade nämligen köpt nått med bio till sin värdmamma & jag visste verkligen inte vad jag skulle köpa annars så det blev bra! Sen smet jag iväg idag på förmiddagen & köpte ett kort. Hon blev iaf glad, tur det ;)
Ikväll blir det iaf några timmars jobb medans värdisarna är ute & sen får vi se vad det blir. Lisa ska i vilket fall sova här så det blir mys :)

Ha det så vackert där hemma i vårvärmen! Saknar er!


Påskafton

Glad Påsk allesamman!

Måste säga att jag saknade att inte vakna upp aldeless för tidigt denna morgon av det där mysiga bilmässasurret idag. Här känns det bara som en helt vanlig lördag, fast i och för sig är det ju bara en vanlig lördag här. I alla fall enligt almanackan. Nån påskkänsla finns inte över huvudtaget. Det är nog dagar som denna som jag saknar Sverige som mest. Men tur är iallafall att jag har lite svenskt godis att knapra på! Fick nämligen paket av mina söta föräldrar i torsdags med lösgodis, tidningar, en bok, bearnaisesås & lite annat gott! Gjorde hela veckan bättre..

Igår var jag på hockey igen, snart har jag väl gott på fler NHLmatcher än Hv-matcher. Sjukt! I vilket fall var det en betydligt roligare match än senast. Våra Stjärnor mötte Edmonton Oilers & vann med 6-3! Det var dessutom några slagsmål på isen som fick igång amerikanarna ordentligt! haha
Lisa och hennes bror & syster var också med på hockeyn. Lisa har just nu hela sin familj här på besök från tyskland och även att ingen i stortsätt kunde någon engelska alls vart det trevligt att träffa dom!
Idag har jag inga planer alls, i alla fall inga roliga sådana. Måste dammsuga, tvätta bilen & fixa andra småsaker jag inte hunnit med i veckan. Men får hoppas att något dyker upp till kvällen och att jag inte behöver jobba!


Vi målade ägg i veckan! Riktigt snygga blev vissa av dom :P


Alla grejer som jag fick av mor & far :)


Till matchen igår hade vi en biljett så vi fick en gratis tröja! Nr 18, James Neal! Himla snyggt!


another weekend update

De senaste dagarna har varit helt fantastiska, har spenderat mycket tid tillsammans med pojkarna genom att sitta på poolkanten & solat medans de har lekt som stollar i poolen! Otroligt skönt skulle jag vilja påstå! dock har jag fått en ytterst konstig bränna nu, lite halvt bonnabränna från shorts & linne & kritvit på ryggen. Men aasch, det kommer försvinna snabbt som sjutton om detta vädret fortsätter! De senaste dagarna har det varit nästan uppmot 30 grader & strålande sol! Dock väldigt, väldigt blåsigt!

I helgen vart jag ju som sagt på fotboll tillsammans med värdfamiljen. FC Dallas mötte Houston på Pizza Hut Park här i Frisco och jag vart riktigt förvånad över alltsammans faktiskt. Båda lagen är alltså i USAs högsta liga men trots detta och trotts att det var två lag från Texas så var det inte ens halvfullt! Fotbollen var inte heller speciellt bra.. Hade ju inte förväntat mig någon premierleague fotboll direkt men ändå! HÖGSTA LIGAN FÖR SJUTTON! Och jaaah, jag vet att USA inte är nått fotbollsland, men ändå.
I vilket fall som helst blev det lika. 1-1. Och trotsallt var det riktigt roligt att se, och det gjorde ju såklart att jag bara saknar fotbollen ännu mer. Hoppas verkligen att min värdpappa kan hitta det han sökte upp innan jag kom så jag kan börja spela här. Hade ju varit så grymt skoj!
På kvällen sen kom Lisa hit & vi spenderade först nån timme på IKEA. Köpte lite choklad & skorpor & sånt. Sen brummade vi iväg till Cheesecake Factory där vi mötte upp Magdalena och fick i oss en mycket mumsig middag. Där försökte jag mig på att lära tyskorna lite svenska, men det gick väl sådär! Smådelar är iaf numera Lisas favoritord på svenska (hon kan typ bara 5 andra).

På söndagen efter en sjukt god frukost med amerikanska pannkakor åkte jag, lisa & magdalena in till Dallas efter många minuters väntan på lisa som var tvungen att lufttorka sitt hår genom att sitta på rumpan & inte göra någonting annat. Vi åkte iaf till Sara & hennes familjs nya (tyska) aupair och åkte till West Village, gick ett varv där och åkte sedan till en mycket fin rikemanspark i Highland Parks. Åt lite jordgubbar, lyssnade lite på Coldplay och solade! Vääldigt härligt!

Det var väl i stort sätt min helg. En mycket bra sådan! :)


Vissa fans var i alla fall engagerade!





Sara, Lisa & Magdalena i Highland parks. Där George Bush bor i närheten av & där hälften av husen är riktiga palats! Där passade vi in bra kan jag lova!


Susanne, Saras familjs nya aupair. Fin bakrund va? ;)


RSS 2.0