Chup raho!

Namaste!

Idag ska vi spela upp varan pjas, sa jag att vi ska spela upp den pa hindi? Vi har iallafall ovat nu i over en vecka och forhoppningsvis kan det val bli okej idag. Som tur ar ska jag bara spela en student, men det ar anda ganska mycket att saga. Det engelska manuset vi fick var kanske inte det basta sa man ar inte ens helt saker pa vad man sager alla ganger. Det ar typ indiska ordsprak som de direktoversatt, vilket blir konstigt som ni kanske forstar.

Idag ar sista dagen for manga har, & sen under hela helgen aker det hem folk. Pa mandag kommer vi inte ens vara halften kvar.
I morgon sa aker vi till Jaipur over helgen. Det ar vi 3 och 3 andra tjejer som vi lart kanna har. Vi har bokat ett hotell med pool sa vi kan fa iallafall ett uns till solbranna medans vi ar har. Vi har tankt att sendera dagarnas hetaste timmar dar da man inte orkar gora nagonting. Ser mycket fram emot detta. Vi ska ta lokalbussen dit och det ska bli kul att se hur det ar. Vissa bussar har ar sa fullbelastade att folk till och med sitter ihopklamda pa taken (vi ska inte gora det dock, lovar). Ska bli roligt iallafall att kunna planera & gora precis som vi sjalva vill denna helgen dock. Trotts att det har varit jattebra alla ganger vi varit ivag sa ar det skont att fa bestamma sjalva!


Fan, funkar inte med bilder nu heller. Den anda jag far upp ar den har & det gar ju inte ens att lasa vad det star. Men om ni vill veta sa ar det iallafall en valkomst skylt for Pushkar dar det star att det ar en helig stad & att man ska respektera de hindiska traditionerna. Aven att man absolut inte far skrapa ner. Komiskt, eftersom det var precis lika mycket skrap dar som overallt annars och det existerar inte ens soptunnor...


En bild till funkade visst. Jag pa kamelsafarit!

Kamelsafari, Pushkar

Kamelsafarit var hur bra som helst! Vi akte tidigt fran campet pa lordagen, stannade till och bytte ner oss till en annu samre bil i Jaipur och drog sedan vidare till Pushkar. Dock med ett stopp pa mcdonalds forst. Vi har bara varit ifran sverige i lite mer an en vecka men ni anar inte hur otroligt gott det var! Typ forsta gangen man ater fett sen vi kom hit. Men fett ar gott!
Val i Pushkar fick vi vanta nan timme innan vi fick hoppa pa kamelerna eftersom det var sa varmt ute, men tillslut var det dags. Man tanker ju inte riktigt pa hur jakla hoga dom ar innan man sitter pa dem. Otroligt skumpigt var det iallafall och det kandes verkligen nar man hoppade av. Det tog ca 2,5 timme for oss att komma fram till varan lagerplats. Dar at vi god mat och korde lite lekar innan vi drog ut vara sangar och somnade under bar himmel. fantisktiskt mysigt! Nar vi dock vaknade av laskiga hundar som sprang runt sa krop vi in i taltet istallet.
Tanken var att kolla pa soluppgangen pa morgonen, men nar vi vaknade tycker vi det var konstigt vad morkt & tyst det var. Tog oss en halvtimme innan vi fattade att carros mobil hade stalt om sig till sommartid under natten och klockan var en timme mindre an vad vi ville.
Efter frukost hoppade vi upp pa kamelerna igen och gick i ca en timme innan vi var tillbaka i pushkar igen. Da hade man ont i rumpan kan jag saga. Resten av dagen senderades i Brahma Temple, vid den heliga sjon och pa marknaden. Pushkar ar en helig stad sa det var valigt mycket runt omkring templen och sjon. Staden ar Brahmas stad. Det var aven mycket turister dar och det ar forsta gangen vi ser det. Det blev lite shoppat med, tva (forhoppningsvis silver) ringar, en kjol och en vaska av kamelskinn. Och chips! Allt for under 300 kronor, och da var det anda inte billigt.
Sen vantade 6 timmar i en bil utan AC dar jag och carro satt i solen langst bak tatt tillsammans med tva snadra tjejer de forsta 3 timmarna innan vi fick tillbaka varan vanliga bil. Konversationerna var i princip "om jag har mina fotter sahar, sa far du kanske plats med dina dar?" Trangt var det alltsa, och varmt. Sa sjukt varmt. Svetten bara rann! Det kandes riktigt skont nar vi kom tillbaka till varant lalsot camp igen, och det kanns faktiskt som hemma. Harlig kansla!


Hoppas ni far en fin vecka, Puss!

Funkar ej med bilder just nu sa det far bli utan!


3e dagen av malande

Hejhejhej!

Vi ska strax ivag har pa varan tredje dag pa projektet innan vi tar helg. Det borjar faktiskt arta sig i det forsta klassrummet nu nar vi har sandpapprat klart och malat alla vaggarna vita. Vi maste anvanda oss av vanliga penslar da alla ytorna ar sa ojamna att det inte gar med typ rollers eller liknande. Idag ska vi gora klart taket (vilket ar ett helvete) och borja med dekorationerna. Det gar otroligt fort nar vi ar dar och som tur ar ar det faktiskt ganska svalt dar vi ar och malar. Annars ar det fortsatt varmt pa dagarna men pa kvallarna och natterna kan det bli riktigt kallt. Det har resulterat i en ganska bra forkylning med halsont igen! Dessutom ar det hela 5 stycken har pa campet som ar sjuka just nu. Magen eller feber.

I helgen ska vi pa kamel safari utanflor Pushkar. Da ska vi sova en natt i oknen och sen pa sondagen blir det marknad inne i pushkar. Har hort valdigt mycket gott om just den har utflykten sa det ska bli riktigt roligt!


Detta ar klassrummet vi malar om.


En liten pojk som bor utanfor varat camp, hans familj har inte ens ett hus men han var glad for det!


Alltid hur mycket folk som helst som omringar oss vart vi an gar.


Tvattat har vi gjort ocksa.. Old style :)


Onsdag, 21 mars

Idag ska vi borja pa varat byggprojekt. Vi ska renovera tva klassrum i en skola i en liten by mitt ut i ingenstans. Vi var dar igar och tittade pa hur det sag ut och vilket kaos det blev da alla barnen ville halsa & frga om vara namn! Iallafall sa var det i stort behov av en renovering och vi ville bara starta pa en gang. Vi var aven runt & kollade pa projekt som andra har gjort tidigare och ribban ligger ganska hogt tydligen. Vi far val se hur det blir. Av 9 personer ar det bara 2 som kan teckna sa vi andra ska fylla i ar tanken. Men forst ska vi borja med att sandpappra bada rummen och det lar ta ett tag.
Pa eftermiddagen har vi kombinerat projekt, varannan dag ska vi mala och varannan ska vi ha "awerness" vilken betyder att vi ska typ beratta om olika saker i byarna. Som del av detta ska vi gora en pjas om varfor flickor ska fa ga i skolan. Tur att vi alla alskar att skadespela, haha.

Annars sa gar det pa ratt bra har, det finns inte jattemycket att gora pa campet nar vi ar lediga och mitt pa dagen ar det sa varmt att man inte orkar med nagonting. Det blir mycket kortspelade och att umgas med de andra volontarerna. Att sola ar inte tilllatet och inte heller shorts ens har pa omradet. Men lite sant blir det anda. Kanns otroligt konstigt att sola i smyg.
Vi har aven nu borjat vanja oss med alla djur vi lever med och det ar nastan sa att man inte behover lysa med ficklampan over hela rummet innan man gar in langre. Vi har istortsatt inte sett nagra spindlar alls & inte ormar heller, sa det kan nog lugna en eller annan sjal dar hemma :)
Stromavbrott far vi ca 4-5 ganger varje dag, de flesta korta men det har aven varit halva dagar. I mandags kvall satt vi och at i morkret. Hur de hade fatt fram maten da vet jag inte, men jag antar att de kan det dar med stromlost!


Gemma fran skottland, jag, carro och Dorothea fran tyskland/italien.


Tva indiska lastbilar pa en national highway. De pimpar sina fordor har pa ett valdigt harligt satt!


Jag & becca bor i den 3e hyddan. Alla husen har ar gjorda pa traditionellt satt, vilket menas att de ar gjorda av bajs!

Nu ska vi ivag pa projektet har, biler tar som sagt en evighet!
Puss!

Camp Lalsot

Hej mina vanner!

Vi har precis nu kommit fram till campet nu i lalsot och flyttat in i vara hyddor. Inte nagra direkt tata boenden men med myggnat ska man nog kunna sova dar med. Temperaturen ligger pa runt 32 grader och just nu orkar man inte med nagonting alls. 
det har varit 3 hektiska dagar med en hel massa bilakandes i den totalt kaotiska indiska trafiken. sammanlagt ca 16 timmar i bilen dar man skumpat fram. Det ar sicksack akning mellan motande bilar, omkorningar, kossor, grisar och manniskor. Och darimellan extrema fartskillnader da man gasar upp och sen maste broma in nagra hundra meter fram for fartgupp. Inte det skonaste fardsattet men definitivt det mest intressanta. Vi har fatt se sa otroligt mycket av Indien under timmarna i bilen!

Vi har aven hunnit med ett besok pa Taj Mahal och ett tigersafari, dessutom ett tempel i bergen och en indisk marknad. Aven den totallt kaos saklart. Kanns inte riktigt som att man kan ta in allt man ser hela tiden och det kommer nog droja innan man gor det ocksa. Aven om man hade forvantat sig smuts & fattigdom kunde jag inte forestalla mig att det skulle vara riktigt sahar!

Nu ska vi strax dricka te har innan det ar middag vid 7 och sen lite information exakt om vad vi ska gora har.
Bilder har ju sjalvklart tagits massor men vi far se om jag kan lagga upp nagra de narmaste dagarna. internetet ar ganska segt namligen.

Hoppas allt ar bra dar hemma! Puss

Nu bär det av!

Om cirka en halvtimma åker vi mot Stockholm och Arlanda för att sedan ta oss till Indien. Har ingen aning om när vi kommer fram eller egentligen vart vi ska efter att vi blivit upphämtade på flygplatsen i Delhi, har egentligen inte mycket koll på de första dagarna överhuvudtaget, men vi tänker att vi märker det. Någon dag kommer vi iallafall slå oss ner på vårat camp utanför Lalsot i Rajasthan.
Alla tusen tabletter, pannlampan och fula gamla kläder är nerpackat i ryggsäcken och jag ser fram emot de här kommande veckorna otroligt mycket!
Får hoppas elektriciteten fungerar när vi kommit till vårat volontärcamp så jag kan slänga upp ett inlägg då. Så länge inte datorerna är omringade av kobror då villsäga...
Vi hörs nere i Rajasthan!
Puss

Comeback!

Jaha, då var man tillbaka en sväng i bloggatmosfären. Har varit ett sådant extremt tryck ifrån folk från hela Sverige att jag skulle börja skriva igen. Glädjen i denna stund är fullkomligt lyrisk!

Tanken är att det ska försökas skrivas några rader här under äventyret i Indien och Kina som väntar. Det är mindre än två veckor till vi åker nu nämligen. Den 15 mars bär det av till Indien för några veckors volontärarbete i Rajasthan, Indien innan vi åker vidare mot Kina för en 3 veckors tågluff. Ser fram emot detta otroligt mycket och vill helst bara kasta mig på planet. Hur mycket tillgång till internet vi kommer ha är inte helt klart men förhoppningsvis kan det bli ett par inlägg i veckan.

Vi hörs när det börjar!

RSS 2.0