2a dagen på orientation

Heej vänner!
Idag var första dagen med lektioner, vi väcktes kl 7 åt hemskt tråkig frukost & satte oss sedan i salen för att lyssna i ett antal timmar! Även här gör dom klart riktigt tydligt -  NEVER SHAKE A BABY! Sen hade vi 3 timmars lunch så vi gick till stamford mall en stund. Rusade direkt in på forever 21 men min väska är så full den kan bli så därför blev det inget köpt. Därefter fick vi våra avreseinformation så vi kommer till värdfamiljen. kommer fram i Dallas typ halv 11 på kvällen på onsdag. sedan hade vi en 4 timmar lektion igen om hur amerikanare är. Verkade bara ytterligare konstatera att dom är väldigt speciella hela bunten. Men tanten som pratar om allt är riktigt duktigt & väldigt rolig så tiden flyter förbi ganska så fort.
Nyss kom vi hem från en liten tripp till Target, alla pratade om att det var ett litet ett men det skulle nog inte jag kalla det! det var 2 våningar och varje våning var ju minst lika stort som maxi hemma. Men men, de andra tjejerna var från Kanada och Mexico och har varit i USA innan.

Bilder från dagen :

Jag & min rumskompis Bobi som också ska till Dallas


Bobi, Sara & Sandra från sverige


At the mall


Kvällens måltid, riktigt äcklig pizza. Bara massa deg & ost. Till denna måltid står det kannor på borden med coca cola, inget annat.


Jag fick prestent från familjen! Så söta är dom! I var det kakor, chokladdoppade popkorn (mycket godare än dom vi har hemma) bodylotion & tvål, nötter nån dricka & nått brödliknande. Har bara testat popkornen än så länge!


Alla glada i hissen upp till target!


Imorgon åker vi in till NYC på kvällen! Läängtar
Ni är bäst ♥

New York, New York

Då var jag äntligen här! Har varit en otroligt lång & jobbig dag som jag får berätta lite mer om en annan dag. Just nu sitter jag nyduschad & ren i en stor skön säng ensam i rummet som jag delar med två andra tjejer. En från Kanada & en som jag ännu inte träffat som kommer från tyskland.
Ska snart snart gå & lägga mig men ville visa er först hur här ser ut! Tyvärr har jag inte tagit några andra bilder idag, kameran har luggit så olägligt till.
Mår ganska så väldigt bra just nu ska ni veta, trots tröttheten. Känns bara så fruktansvärt overkligt att jag faktiskt har åkt nu och inte kommer hem på över ett år. Vi 4 svenskar som är här pratade innan om hur komiskt det är att 4 egentliga främlingar står på en flygplats utanför new york tillsammans. Men vi känns verkligen inte som främligar, även att vi i stort sätt inte känner varandra alls så blir man så kommer man ändå så nära varandra. Och detta bara på en dag. sjukt!



Såhär snygg är jag just nu :)


Ha det fint där hemma vänner ♥


The hardest part was letting go

Jaha, nu sitter man här. Resväskorna packade så gott det går och nu är det bara 3 timmar innan bilen avgår mot Landvetter! Kl 8 är jag i Amsterdam och kl 14.30 i New York amerikansk tid! Kommer bli en låång lång dag!
Har sagt hejdå till alla nu utan familjen & det var utan tvekan det jobbigaste jag gjort hittills! Fy vad mycket tårar som fallit idag, både på mig & på mina älskade, underbara vänner!
Vet inte hur mycket tillgång till internet jag kommer ha tills jag kommer fram till familjen i Dallas den 30 december, men om jag kan ska jag skriva några blogginlägg. Det lovar jag!

Jag kommer sakna alla så otroligt mycket men jag vet ändå att jag kommer få det så jävla bra! Så samtidigt som jag längtar fruktar jag att vakna upp om några timmar & börja resan! Ni vet alla hur mycket ni betyder för mig & att säga hejdå var hemskt! Men vi ses snart igen & se till att inte ha förändrats allt för mycket! ;)

Tyvärr får jag inte med mig den fina nallen jag fick i avskedpresent, men kudden följer iaf med!
Nu ska jag gå & lägga mig, sista natten i sverige på över ett år! Det ni ;)

Jag kommer sakna er alla så fruktansvärt mycket, men som tur är har jag mina fina grejer med mig så jag aldrig glömmer er! (inte för att det skulle kunna hända ändå men i alla fall) Ni betyder otroligt mycket och jag är så glad att jag har er! ♥
Frida, NU kommer jag!

Carro, bästaste vän, av allihop kommer jag sakna dig mest! Bara så du vet, dig glömmer jag aldrig. Älskar dig <3

Frida, okej, NUU kommer jag!!

love actually

Sitter & kollar på Love Actually just nu, ingen jul utan love actually! Även om jag faktiskt aldrig lyckats kolla på hela filmen. Denna gången missade jag första halvtimmen ! Julstämningen har fortfarande inte riktigt kommit, trots att granen blivit klädd och alla julklappar inslagna. Får hoppas den kommer imon iaf.
Det är massamassa snö ute nu, mysigt! Men väldigt typiskt att det varit typ -10 grader i över en vecka & nu dagen innan julafton blir det plusgrader. Men bara det håller sig imorgon med så är jag nöjd! Känns nästan overkligt att vi kan få en vit jul iår! När hände det senast liksom?
I timme kvar till julafton nu! Nästa år blir det ju ingen vanlig jul så det blir till att ta tillvara på denna!
God Jul på er vänner ♥



Avskedsmiddagen

Heej mina fina :)
Malin gick för en liten stund sen & elli åkte väl för en timme sen upp till Donken för ett härligt stressfyllt pass där! Igår hade jag min avskedmiddag & alla mina finste vänner var här, till och med Frida faktiskt som kom förbi i webcamen en liten stund! Vi åt mest hela kvällen, först pajer & sedan cheesecake! Fick otroligt fina avskedspresenter som gjorde mig megaglad allihop! Fick världens bästa film från the gang från alla våra kvällar och resor! Den var så rolig så jag inte ens kunde börja gråta ! Sen fick jag också en fin nalle, Iceage3 (!!!!) och massa mumsig mintkrokant från bästa Nickotick! Började lipa när jag fick chokladen, haha! Den är så hon & jag, för det första var det hon som fick mig att testa den & efter det vet jag inte hur många sådana chokladkakor vi delat på i skolan!
Tillslut droppade folket av efter mycket tårar & avsked för dom jag inte kommer träffa igen innan jag åker! Tillslut var det bara Malin & Elli kvar så vi påbörjade våran sleepover! Mycket mys trots inte så där jättemycket sömn på grund av en morrande luftmadrass! Kvällen, natten & morgonen var hur bra som helst & tack alla för att ni kom & för de fina presenterna!

Idag har jag allt för mycket att göra! Så mycket att man inte vet vart man ska börja! Känns tråkigt eftersom det är dagen före julafton & den ska nästa vara lite tråkig tills kvällen kommer & man får klä granen & äta en skinkmacka där skickan är precis nygjort & fortfarande varm! Då blir det jul!
Ska iaf slå in alla julklappar, städa rummet, packa, packa, packa, duscha & förhoppningsvis hinner jag med en liten fotorunda med innan det blir mörkt.

Tror att det är bäst att börja nu!
Ni är bäst <3









One week

Ville bara meddela att nu är det bara en vecka kvar innan jag åker!!
lääääääääääääääskigt

Fredagskvällen som var

Det blev utgång igår sen iaf! Dooock var det ju nån som inte hade sagt nått till mig på hela dagen så det var ju tur att jag ringde min kära vän Angelica! Hon & jag åkte iaf till Emil vid 8 nångång. Pratade lite med Emma & konstaterade att det var en mycket konstig situation! (Emma en av mina bästa vänner är syster till Emil som jag gick i samma klass som i 1an) Vi knallade iaf ner där det vart några glada pojkar och efter en stund kom även Nicko & Lollo! Efter kl 10 skulle vi in till stan för att kunna utnyttja våra gratis sms ;) Två bilar skulle köra & hade plats för alla utan en, som tur var gick Daniel med på en extra i hans megabil så vi tryckte in oss allihop. Det roliga var att den bilen jag satt i kom iväg betydligt snabbare än den andra eftersom de inte ens kom in i bilen för att låset frysigt eller nått. Men ändå kom dom in till stan snabbare än oss.. Underligt
Kvällen på centrum var väl som det brukade, inte så jätteskoj. Glömde min drinkbiljett dessutom, förlåt frida! Men få lämna vidare den till nån annan innan jag åker ;) Jag & Angelica gick ifrån centrum redan vid halv 1 eller nått tror jag, sedan vandrade vi långsamt till östracentrum där jag tog bussen hem !
Sängen var sköön när jag kom hem vill jag lova! haha, drömde om Filip & Fredrik inatt dessutom. Sjuk dröm

Blev typ två bilder tagna igår, varav en på den goa häxblandningen Angie blandat ihop. Får visa senare när Emma kommer med kameran! ♥
Pussss


Looking out my window

Snö och 7 minusgrader, snälla låt det hålla till jul!


I must have the best view of all times..


Friday

Idag åt jag pizza till frukost, klockan halv 3 dessutom! Men ni behöver inte bli så förbluffade, jag vaknade faktiskt vid halv 12! Det behövdes efter den hemska natten innan, sköönt att sova ut!
Idag har jag hämtat ut ett paket på posten, fina julklappar till mina kära! :) Snart ska jag ta tag i dammsugningen & dammningen av mitt rum. Det behövs kan jag säga, sen blir det kanske ännu lite rensning men det beror på om jag orkar, så troligtvis inte ;)
Ikväll har jag faktiskt ingen aning, det pratades om utgång med lite folk från gamla klassen & så men har ingen aning om det kommer bli av! Som vanligt när vi i "te1a" ska ses så vet man varken vart vi ska va, vilka som kommer eller om det överhuvudtaget blir nått alls förrens typ en timme innan. Blir det inget ska jag iaf bara va hemma. Kolla på sista avsnittet av bonde söker fru & så :) Thilde & Stefan är ju så söta!

Borde verkligen börja ta tag i packningen snart & klura ut nått skoj till avskedsfesten nästa vecka! Asch, det löser sig! Nu måste jag börja göra lite nytta här! ♥
Pusss



9 dagar kvar...


SjuttondeDecemberTjugohundranio

Idag fick jag mina flygtider!!!!! :D Blev ju ganska så glad när jag märkte att jag bara kommer åka själv från Göteborg till Amsterdam! Där kommer jag sedan möta upp med de andra svenska tjejerna från sverige & åker sedan tillsammans till New york. Perfekt!

06.25 Göteborg - Amsterdam 8.00
10.50 Amsterdam - New York 13.40

Tre timmars väntan i Amsterdam, men det känns inte så farligt. Sitter bara en halvtimme själv & det är skönt! :) Blir en lång dag iaf. Måste åka från Jönköping redan runt kl 3 på natten & vara på landvetter runt kl 5! Inte många timmars sömn där!

Idag har jag umgåtts med min kära Ellinor i stort sätt hela dagen. Vi började på eko, haha hade lite problem att komma dit först eftersom dom tydligen hade satt upp ett stängsel vid järnvägen så man inte skulle kunna gå över där längre. Men inte tänkte jag gå hela vägen runt, som tur var hittade jag tillslut en öppning! Vi drog oss senare vidare i kylan och blåsten mot china palace där vi satt ett antal timmar. Blev nästan springnota efteråt, tyvärr kom kinestanten på oss ;) hahah. Därefter drog vi oss ut i kylan igen för att fixa lite julklappar. Nu är de flesta köpta & jag tror aldrig att jag blivit klar så tidigt innan! Nästan så det känns lite tråkigt att det inte kommer bli någon panikshopping dan före julafton! Sen åkte vi iaf till Elli & Davids nya fina lägenhet, vi slog på några sex and the city avsnitt & sen blev det dums hem! Mycket gossig dag ♥



10 dagar kvar...

Blåsig natt

Usch, fyfan vilken hemsk natt! Tror jag sovit max 4 timmar, man kan ju säga att det hör till ovanligheterna att jag vaknar kl 6 helt av mig själv. Eller aa, när jag tänker efter har det nog aldrig någonsin hänt över huvudtaget. Dumma kalla blåst! Men nått positivt kom det ju ur det iaf, jag har äntligen läst ut Guidelines for a successful year! En aupair handbok. Så sjukt mycket onödig fakta har jag nog inte läst sedan Kemi A.
Men nu är det gjort iaf & det känns otroligt bra!

Nu blir det frukost, är väldigt hungrig. Kanske var inte snabbnudlarna & lussebullen en så värst bra kvällsmat iaf :)
Puss

Nystart

Nuuuuu är jag tillbaka! :)

Bloggen ser ju aningen annorlunda ut nu, Emmie har nämligen hjälpt mig att göra om den. Men vissa grejer klarade jag faktiskt själv! Inte illa alls faktiskt! Dock får ni ha överseende med min 3-minuters header. Kanske inte den snyggaste, men den får duga!

Nu är det bara 11 dagar kvar innan jag åker. Har fortfarande inte fått mina flygtider än och det gör min lite otålig. skulle kännas skönt att veta lite mer om avresan! Ännu har inte nervositeten kommit, även om folk inte riktigt verkar tro på det när de frågar. Men så är det, det känns bara konstigt. Är ju fullt medveten om att jag ska åka & att det inte är lång tid kvar men ändå, det är som jag inte fattar! Känslorna har de senaste dagarna vandrat mellan att jag vill åka så fort som möjligt med en enorm längtan och sen känner jag mig inte alls sugen på att åka & jag fattar inte vad jag håller på med! Dock skulle jag aldrig aldrig ändra mig, innerst inne vet jag att det inte finns något jag hellre vill!

Träffade Emmie idag, hon ska åka till Washington DC den 6 januari också som aupair & efter man pratat med henne längtar jag alltid sjukt mycket! Är väldigt skönt att prata med nån som går igenom precis samma sak! Vi gick iaf och fikade på claras, sedan tog vi en sväng på a6. Skön dag!

Imorgon ska jag träffa Elli & Angelica. Om inte planerna ändrats, men det hoppas jag verkligen inte! Borde också fortsätta rensningen av mitt rum, men det känns inte lika viktigt. :)
Nejni, nu fryser jag halvt ihjäl om mina fingrar. Ska nog gå & lägga mig snart!

Pussss


Bild på min goa kvällsmat, snabbnudlar & lussebulle, haha ♥


RSS 2.0