Tuesday, July 27th

Idag har jag varit här i 7 månader! Sjuuuuukt!

Dagen har gått i ruskig fart måste jag säga. Jag & 11åringen gjorde lite ärenden medans minstingen var i skolcamp. Försökte mig även på att lära min äldsta att spela chicago. Inte det lättaste när jag inte vet de engelska orden ibland & han inte vet dom heller. Därför fick vi hitta på lite egna ord, klöver blev därför broccoli bland annat..  
Därefter fick jag nästan 2 timmars ledighet medans min värdmamma tog pojkarna till tandläkaren. Kan säga att det är första gången sen sommarlovet började som jag är helt ensam hemma under en tid på dagen! Det finns inget bättre, längtar sååå tills skolorna börjar igen! Därefter byggde vi om våran hydda som vi byggde igår och där de sov inatt för att de skulle kunna kolla på en film som vi hyrde tidigare. Och efter det gjorde jag en pizza och sen slutade jag för dagen! Smidigt & bra liksom :)


Mys i kojan!


Del 2 av familjens besök

På onsdagsmorgonen lämnade vi Las Vegas för att åka mot Grand Canyon. Stannade på nått skithotell för att äta frukost. På detta stället fick jag & Adam inte ens stå & kolla på när pappa spelade på en av de enarmade banditerna. Vi fick gå & ställa oss bakom en sketen linje eftersom vi inte är 21 år fyllda än. Kul eftersom vi kom från Vegas där dom typ inte hade nån koll alls på maskinerna & vi spelade några gånger men sen på ett casino mitt ute i ingenstans var dom skithårda! Lustigt det dära.
Vi åkte iallafall över Hoover Dam in till Arizona där ingen utan Pappa verkligen orkade gå & kolla på riktigt, och efter ytterligare några timmar var vi äntligen framme i Grand Canyon National Park! Det tog oss dock ett tag innan vi lyckades komma fram till platserna där man såg det, vi åkte nämligen lite halvt vilse inne i nationalparken. Men tillut var vi där & galet vad vackert det var! Eller egentligen vet jag inte om vackert är det rätta ordet, men storslaget iallfall! I början var man helt förstummad av det men efter ett antal stopp blev man lite mätt på det. Även om det är jättefränt så ser ju alla ställen istort sätt likadana ut. Men verkligen någonting man vill se!

Efter Grand Canyon började på riktigt resan igenom "the land of nothing". Timmar genom indianreservat där det inte fanns någonting utan sten & sand & lite buskar i stort sätt. Förutom alla förfallna husvagnar & småstugor som jag hoppas att ingen behöver bo i! Vi skulle alltså mot Monument Valley på gränsen till Utah men var tvungna att stanna på vägen eftersom det började bli mörkt. Det var ju inte direkt så att vi hade massa ställen att välja på när man är mitt ute i Arizonas halvöken. "Staden" Kayenta var det ända på många mils avstånd, så det var där vi fick stanna. De hade 3 motell, första vi stannade på var fullbokat & på det andra stället hade de precis 2 rum kvar så trotts att det var sjukt dyrt för skitrum, som dessutom var rökrum, var vi i stort sätt tvungna att ta det. Vi vågade ju inte direkt chansa på att det fanns rum på nästa ställe! På detta motell sprang det runt massa vilda äckliga hundar och katter på parkeringen, och efter att vi kom tillbaka från en mack möttes vi av ett gäng kossor som också hade bestämt sig för att det var en bra plats att spendera natten. Kvällen gick åt till att leta efter ett ställe där de sålde vin men vi lyckades inte (Farmor om du läser detta, frågade värdisarna om detta & det är visst så att dom inte säljer alkohol för att de själva har bestämt att de inte ska göra det, inte för att de inte får för Obama!) och sen fanns det inte mycket annat att göra än att spela Chicago, men det är ju verkligen inte fel!

Morgonen efter skulle vi äntligen börja ta oss till Monument Valley med alla dessa röda berg som man ser i alla westernfilmer. Vi glömde dock att tanka innan vi åkte & med erfarenheten att mackarna inte direkt låg tätt så tvingades vi vända tillbaka till fantastiska Kayenta för ett andra besök! Och på vägen lyckades vi se både en gris (läs: hund) & en katt med vingar, haha! När vi sen närmade oss bergen åkte vi in på ännu ett indianreservat där de hade en speciell väg där man fick åka och se närmare. Eller väg är ju att ta i, det var bara sand där det möjligen var lite plattare och mindre sten än runtom men likväl med lika många hål. Men fina bilder fick vi och det var helt klart kul att se!
Efter monument valley hade vi inte längre några speciella grejer vi verkligen skulle se innan Dallas dit vi skulle komma på söndagen. Men vi satte kurs mot New Mexico för att komma så långt som möjligt så vi inte skulle behöva stressa i slutet. Vi körde väl runt 6, 7 timmar och efter den tiden närmade vi oss Santa Fe och Los Alamos. Dock var det som alltid denna spänningen om vi skulle hinna hitta en mack innan bensinen tog slut, vi lyckades iallafall och slog oss ner i Los Alamos för natten. Fredagen sedan åkte vi igenom Santa Fe snabbt vilket inte verkade vara nått att ha och sen drog vi mot Albuquerque där vi besökte ett akvarium & en botanisk trädgård som kan ha varit det tråkigaste och jobbigaste på länge! Att det är trist säger ju sig självt när det är en trädgård, men när det dessutom närmar sig 40 grader & stekande sol så blir det olidligt! Vi hann också med lite snabb shopping innan vi satte av mot Amarillo. Väl i Texas kände jag mig som hemma igen med stekhus, lone star flaggor & tjurar påväg mot slakt, haha ;) Vi stannade vid cadillac ranch där de ställt upp ett antal äldre cadillacs på ändan & sedan har folk som kommit för att kolla på dem fått sätta sin egen prägel på dem med sprayburkarna! Riktigt fränt och äkta amerikanskt utmed Route 66, dock skulle det vara ännu finare om det inte var för alla tomma sprayflaskor överallt. Vi tog sedan in på ett motell bredvid en känd restaurang där de har 72 oz biffar, som är lite över 2 kg tunga, och om man äter upp den behöver man inte betala! Vi testade inte på detta dock utan vi åt bara vanliga biffar. Riktigt gott var det och roligt med lite variation mot färskpotatisen som man annars brukar äta denna dagen, för det var faktiskt midsommarafton när vi var där!
Lördagen gick åt till lite shopping och ytterligare ett besök i en nationalpark. För inte kan man väl någonsin få nog på nationalparker heller? Tanken var sen att försöka ta oss så långt att vi bara skulle behöva köra ett par timmar på söndagen sen för att komma fram till Dallas, så därför tog vi oss till Wichita Falls. Hotellet vi tog in på sa vi från utsidan att "det ser kanske lite för dyrt ut" men så fort vi satt foten innanför dörren skrattade vi åt detta. Det var ett riktigt skithotell med otrevligt personal, läskiga gäster som verkade bo där året runt och äckliga rum! Men billigt var det & eftersom staden annars verkade vara heelt död fick det bli det. Sen att hitta nån restaurang på kvällen var ju bara att glömma så vi fick äta på hotellets restaurang också. Därför fick det bli en äcklig sallad till middag den lördagen. Chicago & filmen War of the Worlds (som vi sett kullisserna för bara några dagar tidigare på universal studios) fick avsluta kvällen...

Får skriva om veckan här i Dallas en annan dag, har ju redan skrivit så långt att hälften av er inte kommer orkar läsa det jag skrivit ändå, haha.


Hoover dam


Jag & ett äkta ökenskelett!




Grand Canyon






Från motellet i Kayenta. I dagsljus ser det inte så illa ut men på natten sprang äckelhundarna runt över hela parkeringen!


Närmar oss Monument Valley




Här ser man lite av "vägen" som vi åkte på för att komma närmare bergen


Hela gruppen!




Chicagospelarna Adam, farmor & jag


Cadillac Ranch




Stekhuset! De som ville testa på 72ozen fick sitta vid ett speciellt bord så de inte kunde fuska. Och sen är det klockorna på väggen där som räknar ner från 60 minuter. När vi var där var det en man som testade men gav upp efter ca 40 minuter tror jag.




Texas Longhorns, jag & min mogna far ;)

Weekend

Fredagen var en jättetråkig bara-stanna-hemma-och-kolla-på-film-i-ensamhet kväll. Dock var filmen The Runways bra iallafall som handlar om Joan Jett och Cherie Currie. Alltså bra musik och så vidare..

På lördagen åkte jag hela vägen till Heath för att träffa Lisa som alla andra helger. Eller vi träffades faktiskt inne i Dallas först på Hard Rock Cafe för en helt sjukt god mangodrink och en sallad. På kvällen hängde vi lite i hamnen, ett ovanligt mysigt ställe här i Dallasområdet! Därefter åkte vi några av Lisas vänner för en spelkväll. Sjukt trevlig kväll med roligt folk & roliga spel. Men i slutet var vår engelska inte tillräckligt bra för att kunna tävla mot dessa amerikanare så då drog vi hem istället & snackade tills klockan blev mycket.

Söndagen kom & vi ville göra nått vi inte gjort innan, det är faktiskt inte så lätt i en oturistig stad. Med vi lyckades ganska bra iallafall måcte jag säga. Först åkte vi och gjorde manikyr/pedikyr och sen köpte vi med oss massa gott & tog med oss till en "strand" i närheten. Det var väl helt okej, men vi hade bara korta handukar med oss och eftersom det bara var lite dött gräs & jord att ligga på gav vi ändå upp stranden för poolen istället! Lisas pool är ju ändå helt fantastisk. Så vi hängde där några timmar innan vi avslutade helgen med några sex and the city avsnitt.






We got tagged!


Lisa & den vackra stranden, haha


Misslyckade hoppbilder var det ända vi lyckades med. Lisa är inte den ultimata fotografen ;) 


Hjärta

Till min fina familj, underbara vänner och värdfamilj. Helt utan någon större anledning, bara för att jag är så himla glad för att jag har er.


Inte för att jag någonsin kommer glömma ändå men...

Innan jag åkte till USA hade jag aldrig sett nån av Star Wars filmerna. Nu efter 7 månader här i denna familjen har jag fortfarande inte sett en ända minut av Star Wars, men ändå vet jag precis vem Anakin Skywalker är och alla hans kompanjoner. Jag kan en massa rörelser hur man använder "the force" på rätt sätt och jag kan alla ljud som måste framställas för att få en trovärdig känsla över själva star wars fighten. Jag vet att Anakin var en av de bästa Jedis som fanns innan han övergick till den mörka sidan & blev Darth Vader. Men inte innan han han gifta sig i smyg för att Jedis inte får ingå äktenskap eftersom det kan störa deras alla uppdrag för att rädda universum. Jag vet att om man ska bli en Jedi tas man ifrån sin familj redan som barn efter att man visat speciella "krafter" & tränas sedan många, många år innan man är fullutbildad. Man träffar inte sin familj igen, den ända familjen man har är sina Jedikompisar & Yoda (i princip). Jag vet precis hur spindel, krabb, battle & superbattledroids ser ut och hur man kan döda dom på rätt sätt. Jag vet att de olika färgerna på lightsabors betyder olika saker. Detta är bara lite av vad pojkarna berättat & visat mig sedan jag kom hit, och det är nya berättelser varje dag om hur allting funkar & hör ihop.

Liknade med Transformers, jag kan säga namnen på nästan alla robotar samt säga om de tillhör Autobots eller Deceptacons. Detta trotts att det var första gången jag såg hela första filmen idag. Men däremot har jag sett de första 20 minuterna kanske 30 ggr och kan nästan alla de replikerna utantill, "Mojo - I love you".
Och en sak är säker, när Optimus, Bumblebee och grabbarna kommer tillbaka i 3:e filmen nästa år vet jag precis vilka som kommer vara mest förväntansfulla av allihopa i biosalongen!

När jag åker hem till Sverige så jag kan iallafall med säkerhet säga att jag har lärt mig någonting, och med detta inlägget vet jag att jag kommer komma ihåg den här viktiga kunskapen länge.
Det var allt för mig denna torsdagskväll - May the force be with you!

 

Torsdag

Det har varit en lång dag, har jobbat 11 timmar och nu är jag helt slut. Som tur är har lillpojken börjat på ett litet camp i skolan denna veckan så nu ska ha vara där tisdagar & torsdagar några veckor framåt. Medans har var där har jag skjutsat äldsta pojken så han fick träna lite baseball, varit & handlat och bakat bananbröd bland annat. Testade bananbröd för första gången när vi var hemma hos värdfarmorn för ett par veckor sen & det var typ det godaste jag smakat, förvånande nog! Därav testade vi att baka det själva idag men det blev inte alls lika gott! Får fråga henne om sitt recept istället till nästa gång.
Sen på eftermiddagen har vi såklart lekt med lego & transformers som alla andra dagar & jag har även tvättat & lagat mat. Torsdag betyder nästan alltid "mashed potato-night" och idag var inget undantag! :)

Det är dagar som denna som jag hatar att bo på jobbet. Oftast har jag inga problem med det men ibland är det bara så jobbigt. Man är så trött efter 10 timmars jobb och man orkar inte göra nått. Men ändå vill man bara bort från huset & hitta på nått helt annat. Hade man då haft en egen lägenhet hade det ju varit något mellanting!
Så idag åkte jag faktiskt till BestBuy & köpte mig en ny kamera! Äntligen! Det skulle jag egentligen ha gjort precis när jag kom hit men det tog alltså nästan 7 månader. Men nu är en Nikon L110 min & jag är såå nöjd! Nu kan jag äntligen filma skitungarnas vilda lightsaborfights & komma ihåg det för resten av livet, perfekt. Känns också helt underbart att bara behöva släpa runt på en liten klump istället för en stor ;) 



Min nya älskling, Nikon L110


Today she's arriving

Min älskade vän Emma Mårtensson landar idag här i USA! Som jag har längtat efter denna dagen, ni anar inte! Från & med några dagar kan vi ringa till varandra precis när vi vill utan att det skulle kosta en förmögenhet (det vill säga om hon väljer At&t) och det känns heelt fantastiskt. Även om hon kommer spendera hela året borta i Los Angeles så kommer hon kännas nära! Bara några timmar bort & jag kan hälsa på! I december efter mitt år är slut ska jag åka till henne ett par veckor & bara krama henne, tänker inte släppa henne förrens vi tagit igen alla kramar under året som vi missat.

Min fina Emma, vi har ju varit vänner nu ända sen Ekhagens F91 las ihop med F89. När vi två, plus Carro & Lisette dog av skratt genom missförstånd på träningen & det blev seriekrock! Det är många, många år sedan nu men ändå har vi lyckats hålla ihop. & vi har hittat på så mycket roligt & dumt tillsammans. Alla fula fjortisbilder, Grännatrippar då vi trodde att vi åkt fel för vi satt i timmar & kom aldrig fram, räddat gubbar som ramlat på gatan och för att inte tala om alla Ekhagenminnen tillsammans med alla andra underbara tjejer i laget!

Idag är jag bara så jäkla glad!
Welcome to the States my friend, I know you'll love it and I love you ♥




Det är inte många som kan vrida huvudet 180 grader, men jag kan ;)






Jag saknar dig hjärtat, du är bäst!


Del 1 av familjens besök

Det är väl på tiden att jag berättar lite om när min familj var på besök nu, har ju faktiskt gått ett litet tag nu & annars kommer det ju aldrig att bli av!

Iallafall åkte jag & möte upp dom på lördagkvällen på Los Angeles flygplats, skulle ju egentligen ha varit där på morgonen men bokade en PM flight istället för en AM så det sket ju sig. Bland all trafikkaos på flygplatsen ser jag dom tillslut & hoppar in i bilen. Konstig känsla blev det, det gick liksom så fort och man fattade inte riktigt. Men det tog bara nån minut & sen var man bara så himla glad över att se dom igen!
På söndagen begav vi oss till Universal Studios och spenderade i stort sätt hela dagen där med roliga åkattraktioner, bakom-kulisserna-tåget där man ser hur dom gjort för att filma allting och massa annat skoj. På kvällen tog vi oss ut i downtown för att hitta nån mysig restaurang, men det var ju inte det lättaste. Vi började att gå åt fel håll vilket man tycker att det inte borde vara möjligt bara för att hitta vilket ställe som helst att äta på. Så vi gick, och gick och gick. Tillslut träffade vi på några poliser som guidade oss i rätt riktning mot en bra kinesisk restaurang, och det var den kvällen.
Morgonen därpå packade vi ihop oss och började köra mot nästa stopp på vägen, inte vilket stopp som helst heller utan Fabulous Las Vegas! Och det är verkligen fabulous, men inte riktigt på det sättet som jag trodde. Det känns som man går runt i nån slags låtsasvärld, men det var inte så mycket party eller spelade som jag trodde ändå. Speladet kändes som det mest var gamla tanter som satt vid de enarmade banditerna, och det här med festandet så vet jag inte. Kanske så såg man det bara inte på det sätter som jag trodde. Alla hotell/casinon hade ju egna nattklubbar så det kanske var därför med men ändå. Det är ju Vegas försjutton! Men trots detta var det ju helt fantastiskt ändå, så himla roligt att se. Men mer än 2-3 dagar skulle jag inte vilja vara där.
Vi bodde på MGM Grand precis i början av Strippen, och dom hade Lejon som tema. Stoooort guldlejon utanför och ett lejonhabitat inne vid casinot! På dagarna shoppade vi lite, låg lite vid en av hotellets alla pooler och på kvällen gick vi bara runt & kollade på allting! Bellagio's vattenshow, eiffeltornet, shower som vissa hotell hade utanför. Någon trött i fötterna på kvällarna kan jag lova, men sååå skoj!




Mitt resesällskap i kön till filmtåget


Rätt som det var blev det jordbävning när vi var nere i tunnelbanan...


Hajen! Fick tyvärr ingen bild på den, höll nämligen på att skita på mig när den kom upp ur nattnet precis vid tåget! 


Bates motel från Psycho






Laaas Vegas!


Hotellet New York, New York








Bror & jag var coola i våra hattar & solglasögon. Han ska då alltid kopiera allt jag gör ;)
Här är vi uppe i Stratospheren med strippen imellan oss.


Där uppe hade de några åkattrektioner, bland annat denna "berg-och-dalbanan"


Bellagios vattenshow


Bror!

Resten kommer en annan dag!
Pusspåer

Söndag igen

Det är inte bara vanligt söndagsdepp som man har innan en ny vecka som rör sig i mitt huvud just nu utan det är även avskedsdepp. Har idag sagt hejdå till Sofia som gick in i rematch för ett tag sedan & ska nu åka till en ny familj i San Diego. För hennes skull är jag verkligen jätteglad men för min egen suger det rumpa rent ut sagt! Att man kommer nära varandra fort här borta har jag ju sagt innan, men när man känner att man har en vän för livet efter att ha känt varandra i 1,5 månad så är det ändå ganska speciellt! Kommer verkligen sakna henne otroligt mycket, men det är ju tur att vi ändå bor ganska nära varandra hemma i Sverige. Växjö ligger ju nämligen bara 1 och en halvtimme bort!
Även om det var jobbigt att säga hejdå och jag grät en skvätt i bilen så känns det ändå okej för jag, Sofia & Lisa har verkligen haft en jättebra helg tillsammans!
Efter en massa fix & strul med gängets resa till USA som börjar närma sig, uppkollande om Texaskörkort & collegeletande åkte jag till Southlake för att spendera dagen & natten där. VI åkte först & handlade & sen gick vi alla ut & la oss vid poolen ett tag. Närmare 40 grader och en pool som inte svalkade tillräckligt mycket gjorde att vi inte pallade särskillt länge utan drog oss in & kollade på film istället innan vi började laga en riktig brakmiddag! Det var kött, klyftpotatis och beasås och till efterrätt banan med choklad. Asså ni förstår inte hur gott det var! Heeeelt sinnes verkligen. Men då är det ju så att ingen av oss har ätit en riktigt god hemlagad middag på väldigt länge (okej, mina föräldrar lagade mat en gång när de var här men just nu räknas inte det).
Sen satt vi och pratade och delade roliga händelser i många timmar, tanken var egentligen att gå ut med Lisa mådde inte så bra så vi sket i det och bestämde oss bara för att checka till Grapevine downtown där det visade sig vara ganska dött. Därför blev det kaffe på IHOP istället innan vi begav oss hem till Sofia igen. Där åt vi jordgubbar & smältchoklad, snackade ännu mer & Sofia masserade mig & Lisa. Inte helt fel :) Runt kl 5 på morgonen var vi lite trötta så vi bestämde oss för att gå & lägga oss.

Idag åkte vi till Fort Worth och Stockyards efter att vi gjort iordning oss och kollade till alla cowboysen! Åt hamburgare till frukost/lunch och sen gick vi runt hela dagen i hettan & kollade i affärer osv. Det är faktiskt rätt roligt där, texasborna är ju så stolta över sin stat vilket gör att det finns massor med roliga småsaker och allt som har med western & cowboys att göra! Vi kollade också på Longhornsen & Sofia testade på den mekaniska tjuren. Tyvärr åkte hon av lite oturligt och slod i benet samt brände armen eftersom mattan man landade i var så jäkla varm! Efter ett antal timmar hade vi fått nog av värmen och tröttheten tog över så då blev det bums hem. Himla rolig helg på alla sätt i allafall!

Nu somnar jag snart sittandes så nu ska jag försöka att gå & lägga mig! Men lycka till, det blir säkert en film istället ;)
Jag saknar er




Vi är bra vi!



Sofia ramlar av tjuren!

Mer bilder kommer, samt massa inlägg från när familjen var här & från Minnesota! Måste bara ta tag i det först :)


JAAAAAH !

Sa jaklans GOTT!



Men fy vilken trakig match anda, bara massa avblasningar hela tiden! Nederlanderna spelade ju sa himla fult hela matchen igenom. Ar nastan gladare for att de inte vann an for att Spanien vann, men bara nastan! ;)

Gooo Spain!

Befinner mig just nu i Lakeville utanfor Minneapolis och laddar forfullt infor VM finalen! Hejar som sagt pa Spanien och det vore ju hemskt trakigt om dom inte skulle vinna.
Jag ar alltsa har utanfor minneapolis for att min vardfamilj ar och halsar pa farmor/farfar. Njuter av det harliga vadret, vilket betyder att det inte ar sa hett att man inte vill ga ut. Jag kor pa jeans fullt ut aven att det ar 25 grader och sol bara for att jag kan! Det ar underbart.

Igar traffade jag 2 svenska aupairer som bor norr om Minneapolis som jag fatt kontakt med genom Sofia. Vi traffades vid Mall of America och gick runt dar i manga timmar tills det stangde. Trotts detta shoppade vi ingenting, forutom lite scrapbooking stuff. Vi gick runt & pratade, at middag pa en mindre bra hawaiirestaurang och kakade ganska sa acklig glass! Maten var mindre lyckad alltsa men kvallen var jattetrevlig! Karolina och Malin var verkligen hur gulliga som helst och jag ar sa glad att jag akte och traffade dom! Dessutom bor Karolina i Nassjo sa aven om vi inte kan ses har i USA igen sa skulle man ju kunna ses i Sverige enkelt.
Efter mallet stangde akte vi till Cheesecake Factory och tryckte i oss en cheesecake innan vardfarfarn kom & hamtade mig snallt nog.


Malin & Karolina pa Hawaiirestaurangen


Jag i Mall of America. De har en stor nojespark i mitten av kopcentret, da kanske ni forstar hur stort det faktiskt ar!

Neej nu borjar matchen!! :D Jag ar super excited, gooo Spain! ♥


Dagens tankar

Ser Tyskland köra över Argentina i fotbolls VM, saknar svenska kommentatorer även att de oftast brukar vara rätt kassa. Äter frukost fast jag inte är hungrig pga av en brakmiddag på Cheesecake Factory med Sofia igår. Måste börja packa för jag åker med värdfamiljen upp till Minnesota i 10 dagar ikväll. Måste städa för det ser förjäkligt ut och att komma hem till skit är inte kul. Saknar familjen eftersom vi hade 2 underbara veckor tillsammans & nu är det så tomt här i huset. Såg Eclipse igår och den var väl ganska bra, mer än så kan det inte bli. Skäms över 50åringarna med Team Jakob och Team Edward t-shirts på. Dallas har regnigt väder och har haft det hela veckan, kan inte säga annat än att det är ganska skönt. Saknar min familj, att säga hejdå nu var 100ggr jobbigare än när jag gjorde det i Sverige! Tänker att jag borde skriva ett jätteinlägg om veckorna som gått men tänker också att jag inte orkar. Tyskland gjorde precis sitt fjärde mål, överkörning minst sagt. Tyskland VM-mästare 2010? Jag hejar på Spanien. Matchen börjar kl 1 nånting. Nu måste jag verkligen ta tag i dagen. Matchen är slut.



RSS 2.0