5 månader

Idag är det alltså min 5 månaders dag här i USA, har ju sagt det innan men det är ju helt sinnesjukt vad fort tiden går! Känns som att det var max 2 månader sen man var helt ny & vilsen.

Iallafall kan jag väl sammanfatta dagen såhär:

  • Jobbat 10 timmar
  • Sista fotokurslektionen på college, tack & lov!
  • Världens halsont. Varför ska jag alltid tajma ont i halsen med resorna jag gör?
  • Har inte ens börjat packa än och imorgon åker jag till Austin efter ytterligare en 10 timmars jobbdag.

Är trött som fan men än är inte dagen slut, nu ska jag nämligen fortsätta med mitt hemliga projekt. Vad det är får ni se efter helgen! Trist dock att det går ut över min sömn och packningen.
Aja, det ska la gå ändå. Hej på er!


24 maj

Tjenare!

Sitter här med en hejdundrans huvudvärk och kollar på The Bachelorette. Dagen har varit ganska lugn, vart ju ledig några timmar då pojkarna var i skolan. Åkte då och fixade några av de 100 grejer jag måste fixa innan fredag & Austin.

Helgen som var vart bra som vanligt! I lördags spenderade jag först några timmar med att städa mitt rum vilket var extremt välbehövligt. Sen åkte jag till Richarson för ett litet grillparty med Lisa och massa gamla aupairer bland annat. Blev några trevliga timmar i solen, varmt som sjutton dock. Nu är det runt 30 grader varje dag här nämligen. Därefter åkte jag & Lisa till Plano och möte upp Magdalena. Middag på en tysk restaurang och sedan film, brownies och massa prat henne hos Magdalena. Mys!
Söndagen började med ett par timmars "jobb", vart mer skype med föräldrarna och facebook. Sen åkte jag till White Rock Lake för en liten picknick tillsammans med Lisa. Även lite Austin planerande. Längtar som bara den till helgen, kommer bli så himla kul!
Efteråt åkte jag, tro det eller ej, till gymmet och tränade nån timme. stolt över mig själv minsann!
Lugn men väldigt bra helg blev det iallafall.


Back to the rose ceremony
Pusss

San Francisco

Här kommer äntligen den uppdatering ni alla har väntat på så länge!

På torsdagen efter jobbet åkte jag direkt till flygplatsen. Trafikstockning på tollwayen skapade dock lite panik hos mig då jag trodde att jag kanske inte skulle hinna fram i tid. Men det löste sig tillsist och jag kom fram till park n fly parkeringen som sedan shuttleade mig till rätt gate. Skitsmidigt! Runt halv 11 var jag framme i San Francisco och fick äntligen träffa Frida igen. Efter ca 2 minuter kändes allting precis som vanligt och som vi inte alls vart ifrån varandra i månader, det är sånt som gör att man vet att man alltid kommer vara vänner! Den torsdagsnatten vart vi uppe länge och pratade och åt scones.

På fredagen gick vi upp hyffsat tidigt och satte oss i bilen för en liten roadtripp ner till Carmel. Så otroligt vackert med den långa sandstranden och turkost vatten! Där la vi oss och solade och åt jordgubbar i några timmar och det var helt underbart verkligen, saknar verkligen att det inte finns några stränder häromkring! Sedan hoppade vi in i bilen igen och körde 17-mile drive. En runda man åker med bilen bland väldigt vacker natur, miljardvillor/palats och US Open golvbanor. Därifrån åkte vi till Gilroy outlet men ingen av oss hade råd att göra av med några pengar så vi åkte därifrån så snart vi tankat upp med outlet bensin. Det blev även ett snabbstopp vid Santana Row i San José innan vi for hem till Menlo Park igen.
Värt att notera Frida: Ballongerna lyfter inte även om man sätter ett snöre i dom!


Frida & Carmel beach





Solandes! Saknar verkligen att inte ha en strand här i närheten.

Årets Bild! Hahaha



17 mile drive


The Lone Cypress - det vackraste stället på hela driven



Lördagen började med San Francisco och Golden Gate bron. Därefter blev det shopping runt union square och lite annan powerturistning innan vi åkte tillbaka för att förbereda inför fridas tidiga 20års fest. Även att vi inte hade så mycket att göra  och stressade som sjutton vart vi inte riktigt klara när alla hennes vänner kom. Men vad gör väl det? det vart en sjukt rolig kväll på alla sätt! Kl 10 kom en limousine och hämtade upp oss och körde in oss till San Fran för utgång. Några roliga timmar senare bråkade vi lite med limousinechaffören och var sedan redo att åka hem med en taxi som först gjorde oss aningen rädda och faktiskt skrämde iväg en kille helt. Vad det blev av honom undrar man ju såklart, vilket fall gjorde han en miss då vi kom hem snabbt & billigt där vi somnade på studs.


Åkte över Golden Gate



Det vart kyliga vindar minsann





Frida & Elmos kusin

Världens kurvigaste gata, vad var namnet igen?




San Fran Downtown


Festen började hos Frida!








I limousinen in till San Francisco!





Söndag & sista dagen, vi lyckades inte riikigt gå upp kl 6 som egentligen var planen men runt 10 tror jag vi vart på väg in till San Francisco iallafall. Denna dagen bestod av mer powerturisting då vi såg husen vid Alamo square, strostade och shoppade lite på Height street och Pier 39! Himla bra dag som såklart tog slut aldeless för fort. Halv 4 gick planet hem till Dallas igen och det var minsann inte lätt att säga hejdå till sin bästa vän och veta att man inte ses på så länge igen. Men förhoppningsvis kommer det gå fort! Och det är ju verkligen nått att längta efter; The Gang i San Francisco kommer bli storslaget!!


The four sisters


Height street


Vi kikande lite på sjölejonen vid Pier 39, fruktansvärd lukt!




Alcatraz blir det i Augusti istället




Denna bild dedikeras till Elsa, Forrest Gump Fan nr 1!


Jaaah, det var väl istortsätt allt, tog ju som sagt ett tag att få ner det.
Heelt underbar resa dock, saknar det som sjutton faktiskt!

Wednesday 19th

Sitter här och lyssnar på Coldplays underbara liveskiva och tänker tillbaka lite på spanienresan förra augusti. Då vart man mitt uppe i matchningsstressen med Cultural Care och ansökningarna med ScandinaviskaInstitutet. Nu när man sitter här alla månader senare är jag så glad att det aldrig blev nått med CC och att dröjde så länge innan jag kom iväg. Annars skulle jag ju aldrig hamnat i denna värdfamiljen och inte träffat dom människorna som betyder så otroligt mycket för mig nu. Tack Cultural Care för att ni var sämst helt enkelt! :)

Idag är det ju onsdag vilket betyder ledighet från kl 9 till halv 3. Denna gången spenderades dom timmarna med Lisa och Magdalena och en "springtur" runt White Rock Lake. Eller, så var iallafall planen innan vi kom dit. Det slutade ju dock såklart med promenad fram och tillbaka en liten bit av sjön. Sen blev det också salladsbuffe till lunch! himla bra sätt att tillbringa sin lediga tid på i alla fall. Speciellt när man inte har pengar och kan shoppa istället ;)
Dock vart inte arbetseftermiddan lika skön, efter att ha varit ute liiite för länge vid poolen blev det stress gånger 1000 för att hinna klara av att laga mat, äta, läxor och tvätt innan skjuts till Baseball. Det hela blev inte bättre av att äldsta killen börjar måla med målarfärg och det mesta kommer utanför på deras matsalsbord. Lämnar sedan teckningen på golvet för att torka varav minstingen tar en studsboll och rullar i den otorkade färgen och sedan rullar längs med golvet. På nått sätt lyckas vi iallafall ta oss till baseballen i tid. Troligtvis för att jag lyckades slänga ihop en pizza (med egenbakad deg) på 5 minuter! Duktigt även om den vart lite väl tjock och såg ganska äcklig ut.
Där var iallafall min onsdag, så nu vet ni precis hur den har varit. Kul va? :)
Pusss ♥




summerplans

Sommaren närmar sig med stormsteg. Det är bara 2 veckor kvar av skolan härborta och sen är det byebye med lediga måndag, onsdag förmiddagar. Dock händer det mycket i sommar så troligtvis kommer det gå sjukt snabbt.

Det roliga börjar faktiskt redan sista helgen i maj då jag och Lisa tar en roadtrip ner till Austin! Vi har redan bokat och betalat hotellet men annars är det ganska oklart vad vi ska hitta på. Men jag hoppas på shopping och nån konsert iallafall! Kommer bli grymt vilket fall :) Dock kommer det bli fattigt tills dess, fick nämligen en ticket (kan faktiskt inte komma på vad det heter på svenska just nu) nu i helgen för att ha kört mot rött i Arlington för ett bra tag sen. KUL, men får ju såklart skylla mig själv! 75 dollar försvinner där iaf, om inte nu min värdpappa kommer på ett bra sätt att inte betala. Här i USA betalar man inte bara sina tickets nämligen, man anlitar en advokat istället som tar hand om det. Aja, vi får la se hur det blir.

Annars så är det idag exakt en månad kvar tills min familj åker till LA! och två dagar efter det kommer jag ner och får äntligen träffa dom! Kommer bli så sjukt roligt och vi kommer se så himla mycket. Vi ska bila från LA till Dallas nämligen. Sen blir det några dagar här tillsammans med min värdfamilj innan päronen, bror & farmor åker upp till New York och jag fortsätter bilningen ända upp till Minnesota. Jag kommer tillbringa 3 veckor i Juli däruppe och det ska faktiskt bli riktigt kul. Skönt att komma ifrån ökenhettan härnere. Dock så känns det tråkigt att inte träffa Lisa på så länge, speciellt eftersom hon åker hem till tyskland igen efter bara några veckor efter att jag kommit hem igen. Men det kommer väl gå det med, nått man vänjer sig vid härborta är ju att folk åker, oftast när man som minst anar det.

Nu ska jag gå vänner
Saknar er

Ny vecka

Ännu en strålande dag här i Texas! Blå himmel och 30 grader, underbart.
Idag hör och häpna åkte jag till gymmet direkt efter att jag lämnat lillkillen i skolan. Själv dessutom! Det har aldrig hänt i hela mitt liv innan, och vet ni vad? Det var faktiskt inte så farligt. Får bara hoppas att jag lyckas fortsätta nu, minst två dagar i veckan ska det vara.
När jag kom hem från gymmet la jag mig ute vid poolen och solade ett tag & nu sitter jag och kollar på One Tree Hill. Himla bra förmiddag helt enkelt. Men nu börjar jag jobba snart igen genom att åka och hämta upp båda två från skolan. Blir säkert en eftermiddag med massa lek i poolen iallafall så det är ju faktiskt helt okej :)


Virus

Jag har fatt virus i min dator! Security Tools kallas det och ger mig panik snart. Inte kan man leva pa andra sidan jorden om man inte har en fungerande dator? Har forsokt litegrann an sa lange att ta bort det men sjalva viruset segar ner datorn natt sjukligt sa jag hinner inte innan den stangs av pga "sakerhetsrisk"! Min vardpappa ska dock hjalpa mig att titta pa den ikvall eller imorgon sa jag far hoppas att det loser sig!

Har nu slutat jobba for dagen men ska bara va hemma ikvall och ga och lagga mig riktigt tidigt. Denna veckan har varit fruktansvard pa grund av att jag varit sa trott. Ar tacksam for att jag har sanna underbara pojkar att ta hand om dock. Annars vet jag inte om jag hade tagit mig igenom det. Igar sa lillplutten att han alskade mig innan jag akte ivag till min fotokurs pa college! Kan inte beskriva hur glad jag blev for detta, han ar varldens sotaste!

Nu i helgen blir det troligtvis festival i Richardson tillsammans med Lisa. Aven lasertag med aupairgruppen och forhoppningsvis lite planering tills Austin resan som ska ske i slutet av Maj! :) Kommer bli en bra helg detta, hoppas bara att jag inte behover jobba natt!

Ha det bra mina vanner och skicka en tyst lyckoonskning vad galler viruset!
Ni ar bast


Texas speed bump

Jag såg en armadillo idag !! Har velat se en enda sen jag kom hit, och jag & Frida pratade faktiskt om det i helgen & idag var alltså dagen. Den var dock hyffsat platt & stendöd, men ändå! En riktig armadillo! Eller "texas speed bump" som dom också kallas! ;)


Fortfarande hur trött som helst efter helgen. Har nämligen inte kunnat sova på kvällarna sen jag kom hem & sen upp tidigt & jobbat dagarna efter. Just nu är båda pojkarna i skolan vilketbetyder att jag är ledig, har spenderat denna tid med att prata med Carro & Farmor på skypen och Lisa på telefonen. Även en liten powernap därimellan. Snart ska jag göra mig lite lunch innan jag åker & hämtar pojkarna från skolan och börjar dagen på riktigt. Vilket betyder läxor, lite matlagning (tacos idag), lek och baseball match. En heelt okej dag så att säga!





Såhär fulsöta är dom!


10:e Maj

Igårkväll kom jag hem runt midnatt efter en helt underbar weekend i San Francisco hos Frida! Det enda som inte var okej var att den var över så fort. Men vi fick 2,5 dagar med power-turistande, solande och 20-års party med limousine och utgång i San Francisco. Och så massa TuttiFrutti mys såklart!
En stor uppdatering om helgen kommer en dag när tröttheten och huvudvärken lagt sig. Då blir det också ett urval av de över 350 bilderna som togs!

Som ni säkert alla förstår är man lagom trött just nu och ska snart krypa ner i sängen.
PussPå't






San Francisco here I come!

Imorgon åker jag till San Francisco & min älskade vän Frida! Har fortfarande inte fattat att vi faktiskt kommer att träffas IMORGON! Guuud vad jag längtar. Men innan har jag en hel arbetsdag framför mig, klockan halv 7 går planet mot Kalifornien och är framme halv 11. Vi kommer få världens roligaste helg med huset för oss själva och allting :)

Men nu är jag ju såklart lite nervös för att åka själv, tänk om nått skulle strula till sig eller så? Har bokat parkering en bit utanför flygplatsen också där de sedan kör än till sin gate. Jättebra säger min värdpappa men känns ändå aningen läskigt! Jaja, kommer säkert gå strålande :)

Nu ska försöka mig på att sova, men det lär la bli lite scrubs först kan jag tänka
Saknar er alla därhemma (speciellt Carro, tihi) ♥


RSS 2.0