Nu är vi i texas...


Hästhotell precis utanför vårat eget hotell!

Glad Midsommar!

Egentligen är det ju inte midsommar här än, fortfarande några timmar kvar till midnatt men bättre tidigt än sent i detta fallet!

Jag befinner mig just nu på ett hotellrum i Los Alamos i New Mexico strax utanför Santa Fe om det säger någon något. Sedan i lördagskväll har vi besökt 5 stater, Kaliforninen, Nevada, Arizona, Utah och New Mexico. Vilket betyder Los Angeles, Universal studios, Las Vegas, Grand Canyon, Monument Valley, massa halvöknar och underbara Kayenta, AZ. En riktigt håla mitt i öknen där katter, hundar och kor sprang runt på hotellparkeringen! Är man i western så är man ;)


Hoppas ni får en fin Midsommarafton där hemma.
Pusss






a week next to the soccermoms

Har lite ledig tid för mig själv för första gången sen sommarlovet började. Äldsta pojken är iväg på en playdate & minstingen sover. Sitter här med lite söt youghurt och tycker att livet är bra härligt just nu.
Idag var sista dagen med fotbollsläger för minsta pojken, kan ju säga att jag inte kommer att sakna att sitta på en hård läktare hela förmiddagen i 40 gradig hetta med massa fotbollsmammor runt mig. Har nog lyssnat på de mest tråkiga samtalen under den här veckan. Det är manikyr hit & pedikyr dit. "ooooooh I just loooooove your shoes!", "it is sooooooo nice to see you". Lämnar deras skrikande, snoriga ungar att springa runt som de vill och störa alla andra medans de sitter & pratar skvaller.
Kommer dock sakna all brittisk engelska från fotbollsledarna, det var nämligen ett brittisk läger där massa ungdomar från Storbrittanien kommer till USA & ordnar & leder skolan. Har ju också varit lite avundsjuk såklart, det är ju vid denna tiden jag själv brukar vara ledare för fotbollsskolan hemma. Saknar det verkligen! Saknar allt som har med fotboll att göra faktiskt.

Nu borde jag ta & göra lite nytta så att det kanske för en gångs skull inte blir så stressigt sista jobbtimmen! Speciellt eftersom Sofia kommer hit när jag slutar och då blire midsommarmiddag på IKEA, haha.
Imonkväll sätter jag mig på flyget till Los Angeles. Längtar.


Förra årets fotbollsskola på fina Ekhagen!



Saknade Carro, Gabbi & jag!


Amanda slår till igen

Idag när jag skulle kolla upp min flight på lördag till Los Angeles märker jag att det står PM istället för AM på den jävla flygkonfirmationen!! Har alltså bokat fel, igeeeen! Förra gången när jag skulle åka till Frida lyckades jag köpa en biljett för fel dag. Då kom jag ju lyckligtvis ifrån det men denna gången är jag nog tvungen att ta den jag bokat. Min pappa föreslog jag ska åka till flygplatsen ändå och spela (verkar ju inte behövas dock) dum svensk som kommer missa min kompis bröllop om jag inte kommer med 7.30 am flygningen istället. Men njaa, missar jag den får jag ju vänta 12 timmar på flygplatsen. Men ett mail från en dum svensk ska dom iallafall få det första i morgon bitti! Sen får vi la se hur det går.

Borde ju i vilket fall få nått pris för dumhet. Man bokar bara inte fel flyg, det är meningen att man ska dubbelchecka så många gånger att man vet till 157% att det är rätt!

En dag i solen

Idag har vi varit ute i stort sätt hela dagen, först vare fotbollscamp för minstingen i ett par timmar och sen åkte vi bara hem för lite mat innan vi åkte till klubben & badade i deras stora "äventyrsbad" utomhus. Rätt så go dag måste jag säga, har dock bränt mig aningen på axlarna. Solen står ju så jäkla högt hela dagen i stort sätt!
Nu har jag tagit en lång dusch och sedan sysslat med insmörjning av aftersun & sånt där. Känns nästan som en utlandssemester faktiskt. Inte heeelt fel ;)


Om 2 dagar sätter sig familjen på planet till Los Angeles och på lördag ses vi :D Det ska bli så sjukt kul! Kan bara inte fatta vad tiden tagit vägen. När dom är här har jag ju liksom varit här i 6 månader, halvvägs! Vet att det sägs ofta men det är faktiskt helt sjukt!


Målade även tånaglarna på min "balkong" med lite coldplay-liveskiva i
bakrunden. Utomlandskänslan var total! ♥


June 14th

Och så var det söndagskväll igen, helgen går alltid lika fort. Eller aah, veckorna går ju i ruskig fart dom med faktiskt!
Denna helgen har spenderats med fina vänner som alltid. På fredagen tog jag bilen ända till Lisa, vi åt på buffalo wings, badade i poolen i 5 min (vissa tyckte det var lite kallt), pratade och kollade på film i 10 min. Sen sov både jag & Sofia den nya svenska aupairen över. På lördagen segade vi hela morgonen och kollade på one tree hill, åt våfflor & hjälpte Lisa med hennes reseförberedelser. Den turflickan vann nämligen en Suntrek resa till kaliforninen på 10 dagar som började igår då alltså. Sen tog jag & Sofia våra svenska rumpor & åkte till IKEA som ligger här i Frisco. Vi åt en låång lunch, och jag njöt över att kunna prata svenskheter verkligen. Sen gick vi en liten runda inne på Ikea och köpte lite småsaker till våra rum. Hon letade svartvitt för att inte få färgchock jag jag letade färg för att inte bli deprimerad.. Sen köpte Sofia också upp halva deras matavdelning, innan vi åkte hem till mig & slappade lite innan vi träffade upp en ny Österrikisk aupiar som flyttat hit till frisco från Alabama. Vi gick och såg get him to the greek på bio, som förövrigt var störd men ganska rolig och sen åt vi nattpankakor på Ihop! Mysdag verkligen!

Idag har jag varit duktig som sjutton och städat rummet, gästbadrummet för föräldrarna som åker till Usa på torsdag(!!!), varit och tränat med Susanne den österikiska aupairen, köpt lite nödvändiga & onödvändiga grejer till resan med familjen om en vecka och tvättat bilen! Nu är jag trött som fan & ska snart krypa ner i sängen, skönt!
Puss på er därhemma


student 09

I fredags var jag verkligen avundsjuk hela dagen, ville ju så innerligt få ta studenten igen! Var ju helt klart den bästa dagen i livet so far. Kändes ju också tråkigt att inte ens kunna uppleva det på avstånd och gratta alla underbara vänner och familj.

Kan verkligen inte fatta att det var över ett år sen man stod där med hatten på och sjöng och skrek som en galning! Ett år sen man gick i skolan och träffade klassen. Måste säga att jag faktiskt saknar skolan rätt mycket, speciellt alla goa teknikare :)











fredagen den 11:e juni

Jag kan verkligen inte fatta att alla 91or där hemma tar studenten idag! Kan inte fatta att det var ett år sen imorgon som jag själv tog studenten. Trist som sjutton att jag missar 3 av mina bästa vänners student och 2 av mina fina kusiners. Känns tråkigare än jag trodde att det skulle göra faktiskt, men jag får bara hoppas att de får en helt fantastisk dag! Lyckligare dag får man ju leta efter.

Så iallafall, Grattis Carro, Emma, Emelie, Joakim & Edvin! Ni är grymma helt enkelt :)


Förutom studenten betyder ju detta datumet även starten för Fotbolls VM, kuuul! Trots att sverige inte är med denna gången kommer det nog bli sjukt skoj ändå. Världfamiljen tror att jag ska heja på USA, men nejnej. Det blir nog Spanien eller England! :)

Puss på er där hemma!


last day of freedom

Sista skoldagen idag härborta, vilket betyder frihet för kidsen och dubbelt så mycket jobb för alla oss aupairer. Nu blir det inga lediga förmiddagar på några månader och inte heller slapp mitt under dagen när minstingen sover. Får hoppas de inte blir allt för uttråkade och att det kommer gå hyffsat fort. Tur att det finns massa olika läger med :)

Nu är sommaren här på riktigt!

Torsdag

Idag har det inte varit så varmt här, bara 30 grader och molnigt. Vart ju nästan så man frös när vi lekte i poolen på förmiddagen.
Förutom poolbus har jag & minstingen också bakat chocolate chip cookies, lekt med lego & spelat lite fotboll. Eftermiddagen var inte lika bra dock då båda två vart lite trötta & tjuriga! Därför bestämde jag att det inte skulle spelas något mer Nintendo DS utan istället börja städas i lekrummet. kul va? Efter lite tjat lyckades vi iallafall ganska bra, hittade ca 50 tomma DVD/Tvspel fodral & lika många lösa skivor. Dock lyckades vi bara para ihop hälften. Vart alla de andra paren har tagit vägen återstår väl att se när vi fortsätter imorgon, dock tror jag nog de flesta är borta föralltid.




De snygga kakorna som totallt smular sönder när man rör vid dom, men goda var dom iallafall!


Måste förresten också berätta att det har varit en stor vecka för minstingen, han har nämligen lärt sig att både simma & cykla! Simningen är inte riktiga simtag men han tar sig framåt bra med bensparkar. Detta betyder ju dock att han tar sig vatten över huvudet bokstavligen talat alldeless för mycket. Han testar hela tiden av hur mycket han klarar under vatten (sjuk lungkapasitet för övrigt), hur långt han kan simma & hur djupt han kan dyka osv.. Även när man räddar han från att halvt drunkna blir han sur för att han inte fick göra det själv. Haha, orädd som sjutton! Sen det här med cyklingen. I tisdags säger han att han vill ut & cykla, men istället för att ta sin vanliga cykel med stödhjulen tar han en annan utan. Han vill alltid prova på nya grejer så jag tänkte mest bara att det var bra för då kunde jag ju försöka lära honom. Men nejnej, ungen bara sätter sig på cykeln & cyklar iväg! Cyklar några varv på drivewayen och jag bara står & glor. Men tänkte ändå att hans mamma eller pappa måste ha övat med honom i helgen när jag var i Austin. Sen på kvällen när jag berättar för min värdmamma vad vi gjort under dagen berättar jag om cyklingen och hon frågar mig om jag lärt honom! Tydligen hade han gjort precis samma sak under lördagen, bara hoppat upp på cykeln & cyklat iväg. & detta vet vi var första gången han satt på en cykel utan stödhjul. Rolig pojk det där! Han kommer bli en riktig stjärna i vad han än bestämmer sig för att göra, själv hoppas jag på fotbollsproffs!

Nu har klockan hunnit bli sådär mycket igen, typiskt.
Go'natt ♥

Ibland håller jag faktiskt vad jag lovar


Vårt urfräscha rum!





Driving in to Austin downtown!


6th street på dagen, fick tyvärr ingen bild av hur det ser ut på kvällarna för jag orkade inte dra med min klump till kamera då. Men det var igenkännligt iallafall! På dagen finns där massa mysiga roliga musikbutiker bland annat, men vart dom sen försvinner på natten vet jag inte ;)


SnyggLisa!





Åt mat på en restaurang där de hade småsprintlers runt om som kändes himmelskt i hettan 


Vi vandrade till the capitol och gick där en liten guidad tur.


Senaten! Det är här de hittar på alla Texas sjuka lagar





Bild taget rakt upp i kupolen. Syns inte på denna bilden men runt stjärnan står det Texas. ÖVERALLT hade de tryckt in texten Texas. I taken, golvet, lampor som blidade Texas, hissar osv. De är minsann stolta över sin stat iallafall!


Bilder på varje govenör som de haft. Varje gång de får en ny flyttas bilderna en snäpp åt vänster.


Inne på university of texas campus. Där ändras färgen på vägskyltarna och det sätts dit en liten texas longhorn. Mycket snyggt





Innan vi gick ut på 6th street!


Gick runt i lite affärer på söndagen på denna gatan


Åkte till unversitetet igen och kollade ut över capitolium litegranna.


Spanade även lite på universitetets torn, men om de har det för nån speciell anledning fick vi aldrig reda på..


Nu ska jag åka & hämta äldsta pojken i skolan och sen blir det tvätt, matlagning och lek i vanlig ordning :)
Svejs!


efter att ha gått bak i arkivet

Kom precis att tänka på svininfluensan, vad sjutton hände med den? Skulle inte var tredje svensk insjukna eller nått sånt, stor epidemi? Blir folk fortfarande sjuka & dör? Räddades vi alla på grund av vaccinet? Nått säger mig att så inte var fallet, bara ytterligare en överdriven sjukdom. Precis som med det där acrylamidet för några år sen när man inte kunde äta nått stekt eller friterat längre.
Undrar hur länge det dröjer innan det kommer fram om nästa grej som kommer ta livet av oss alla!


A weekend in the capital of Texas

I fredags efter jobbet hoppade jag & Lisa in i bilen och började köra mot texas huvudstad Austin! En resa som egentligen ska ta lite över 3 timmar tog nästan 5. Detta på grund av mycket trafik och inte mindre än 4 olyckor på vägen. Dessutom letade vi ett tag efter ett Mcdonalds som inte existerade och tillsist åt lite snabbt på ett annat.
Vi kom fram & checkade in runt halv 12 på kvällen tror jag, rummet vart la inte det frächaste kanske, men man får ju vad man betalar för. Vi bestämde oss dock för att däcka direkt & satsa på lördagen istället. Lite tråkigt men vart nog tur det med tanke på min förkylning!

Lördagen började med att vi skulle leta upp ett shoppingställe lite utanför Austin som receptionisten pekat ut åt oss. Självklart fanns det ju inte där iallafall, åkte & letade men gav upp efter en stund och åkte ner till downtown istället. Där började gåendet och turistandet och svettandet. Vi gick nämligen överallt i ca 35gradig hetta och stekande sol. Vi vandrade på 6th street, såg the state capitol, en del av University of Texas, shoppade litegranna (eller mest letade efter shopping) och massa mer! När vi hoppade in i bilen igen undrade jag om jag någonsin skulle kunna använda mina fötter igen för att de gjorde så ont. Man var också sjukt fräch efter allt svettandes. Jag ska säga er att det finns knappt någon bättre känsla i världen än att komma in i ett kallt, friskt Capitolium när man vandrat i den hettan! Sinnessjukt verkligen.
Meeen, det dröjde inte länge innan vi vart iordninggjorda igen med klackarna på! Vi började kvällen på en uteservering och åkte sedan in till 6th street! Denna underbara gata! Runt kl 10 stängde dom av för all trafik och folket bara strömmade in på gatan! Nattklubb efter nattklubb med en och annan souvenirbutik emellanåt. Vi gick några varv runt gatan innan vi gick in & dansade i några timmar. Det var verkligen sån stämning och det spelade ingen roll om man var inne på nått ställe eller bara ute på gatan! fullt med glada trevliga människor överallt. Så olikt Dallas där man knappt ser en enda människa ute, men sen håller dom ju på och "keep Austin weird" också! Jag gillar't!
Som ni säkert alla förstår var det en himla bra kväll, men man mådde inte speciellt bra när man kom hem sen.

Sov ca 2 timmar den natten på grund av halsont & hosta. Hoppade över frukosten för att kunna sova några timmar till innan vi var tvungna att checka ut men det var ju nästan omöjligt. Vi åkte iallafall ut och kollade i lite affärer och tog oss igenom University of Texas igen för att kolla på Texas Longhorns footballstadium. Hook 'Em Horns! Sen pallade inte jag mer och vi började köra hemåt Dallas igen. Trots den dåliga sömnen gick det bra att köra, helt tack vare donken faktiskt :) Vart la hemma runt 8 efter en biltvätt & ett stopp på Target, då lagom trött.
Hade faktiskt mycket hellre bott i Austin istället för Dallas, det är så mycket mysigare och så mycket mer att göra. Bara det att man faktiskt ser skillnaden på turister och stadsbor tyckte vi var fantastiskt! Men det är väl sånt som andra inte tänker på annars kanske. Himla go stad iallafall, hoppas verkligen jag kan åka tillbaka igen!

Internetet funkar inte tillräckligt bra för bilder just nu men ska försöka lägga upp dom imorgon istället!
saknar er <3

RSS 2.0