27 mars

Då var det lördag igen och man har hunnit med att skypa både med föräldrarna och Carro. Himla bra start på dagen skulle jag vilja säga! :) Sen har jag också hunnit äta frukost två ggr.
Nu ska jag göra mig iordning lite innan jag & värdfamiljen åker in till Frisco downtown & kollar på fotboll. Ska bli riktigt roligt! Har dock ingen aning om hur bra någon av lagen är eller vad för sorts liga de spelar i.

Idag är det alltså 3 månader sen jag lämnade Sverige. Sjukt vad tiden flyger iväg!


Väldigt fint väder idag, dock lite blåsigt. Så dagens fråga lyder: Shorts eller inte?
Pusss

 


Våffeldagen

Idag har det varit en riktigt bra dag! Har äntligen fått prata lite med min kära vän Ellipling, det var ju inte igår direkt. Men så blir det när båda jobbar med en 7 timmar tidskillnad däremellan.
Sen har jag lekt med pojkarna hela dagen, har blivit lite basket, läxor och lightsabors såklart. Eftersom det är våffeldagen hemma i älskade Sverige idag tänkte jag överraska pojkarna med våfflor. Men jisses, det ver inte det minsta uppskattat. Eller iaf inte tills de faktiskt smakade på dom. Då blev dom nöjda & glada igen. Dock fick det bli amerikanska våfflor, inte alls lika goda som svenska men ändå. Våfflor som våfflor på en våffeldag.

I helgen blir det fotboll med värdfamiljen (FC Dallas möter Houston) sen kommer Lisa hit & sover. På söndagen sedan blir det förhoppningsvis lite turistande i Dallas. Har ju knappt vart inne där sedan Frida var här. Hoppas bara att det blir fint väder :)


Hade ju ingen jordgubbssylt så fick bli färska jorgubbar istället, inte helt fel det heller..


Äldsta pojken åt nutella med våffla. Nästan lika illa som Angelicas sås med fisk i skolan, men bara nästan ;)


Här försöker man hitta en ful bild för att ge igen lite & det värsta jag hittar är denna, och då är det ju ändå jag som står för fulheten. Min lilla Ellipling är helt enkelt för snygg!


Lite blandande bilder från den senaste tiden


Har blivit mycket lek utanför huset i det fina vädret


Lite minigolf med fina vänner från hela världen


Audrey, Lisa & Jag


Puttputtgolf


Var på Six Flags med Jason, Sara & Frida


Titan, dock fick vi aldrig åka då den började strula precis när vi stod först i ledet. Vilket var andra gången det hände den dagen.


Lite promenader i mitt område, Chapel Creek

Ett hus nästan helt utan hörn.


Här behöver dom inte bara stoppskyltar på gångvägar, utan även varningsskyltar för stoppskylten! Det är bra det, så man inte missar om man någon gång skulle gå lite väl fort & inte se kurvan...




Kör inte längre runt i Bubblan utan nu är denna GTIen min (iaf för året). Plus för nykänslan, skinnsäterna & ljudet. Minus för automat & nykänslan (rädd för att skada den på något sätt osv)

Kom på att jag inte visat hur jag bor innan. Detta är alltså mitt hem för året. Väldigt Texas! Bilden ger dock inte rättvisa, det ser mindre ut här än vad det är!


Hela Star Wars familjen som äldsta pojken ritat. Mycket gulligt :)


Där fick ni en liten inblick i hur mitt liv har sett ut den senaste tiden! Hoppas ni gilla't

nailpolish


Såhär såg det alltså ut igår efter min nagellacksolycka efter någon timmes gnuggande med remover.



Såhär ser det ut just nu, inte så illa väl?

Berättade för min värdmamma innan när hon kom hem. Hon har inte ens kollat på den men sa att det inte gjorde någonting, Puuuuuh! Det var ju vad jag trodde men man vet ju aldrig! Kanske som tur är gjorde tjejen som bodde här innan lite andra röda & blåa fläckar med, det gör att det känns lite bättre :)

24 mars

Det är redan den 24 mars, på lördag var det 3 månader sedan jag lämnade sverige! Det är ju helt sjukt verkligen, hur fort springer tiden iväg egentligen?
Men jag trivs så himla bra här verkligen, blir bara bättre & bättre för varje vecka som går. Min värdfamilj är nog ungefär den bästa man kan tänka sig att få, har kommit riktigt nära några av tjejerna härborta och man får uppleva nått nytt varje dag!
Har det senaste börjat fundera mer & mer på vad jag ska göra när jag kommer hem, för även om jag trivs här sjukt bra så tänker jag inte förlänga. Känns som att aupair jobbet inte är någonting som man vill göra förlänge.  Vill börja med plugget för att få det överstökat men än vet jag inte vad jag vill plugga. Egentligen vill jag bara resa ännu mer. Kanske kan bli ett års plugg utomlands? London kanske? Hoppas att jag kommer fram till någonting hyffsat snart...

Förresten, en månad kvar tills man blir 20. En månad kvar som tonåring. Innan tänkte jag alltid att livet i stort sätt slutar vid 20, nu tycker jag att det ska bli otroligt skönt att säga att man är 20 istället för 19. Även om den åldern inte spelar någon roll i detta landet.
Men nu vet ni, och om ni ska skicka presenter till den stora dagen så borde ni skicka snart. Ibland tar det nämligen 3 veckor för några vykort att komma fram. Bäst att vara ute i tid ;) haha


Jag i Dallas downtown när älskade Frida var här ♥


Röda spår

Har varit en låång dag idag. 4åringen har varit lite småtjurig hela dagen & fått små samanbrott över småsaker mest hela tiden, vilket tär på en efter ett tag. Jobbade dessutom några timmar för mycket. Men så är det ju helt enklt ibland och allt skulle vara prima om jag inte hade bestämt mig för att måla naglarna nu ikväll efter jag slutat. SJÄLVKLART åker burkjävlen ut över heltäckningsmattan och bildar en 4 decimeter lång linje. Paanik!! Har alltså luggit på alla fyra & gnuggat mattan i ca 1,5 timme denna kväll. Började med nagellack remover, vilket först bara smetade ut det ännu mer men sen blev det bättre. Har använt upp några packet bomull om man säger så. Sen kom jag äntligen på att vi har rengöringsmedel med blekning i. Innan dess hade väldigt många andra möjligheter flygit genom mitt huvud. försöka färga det med något annat, låtsas att ungen som bodde här innan gjort det eller klippa bort hela skiten. Hade faktiskt tom hämtat en sax!
Ännu är inte all färg borta men det är inte så mycket kvar, ska dock försöka få bort lite till innan jag säger det till värdisarna :P haha. Inte för att jag tror att de kommer bry sig speciellt mycket, amerikanarna bryr sig inte så mycket om sitt hem & sina möbler. Men funderade ju både en & två gånger på om jag skulle berätta över huvudtaget.


Funkar inte att ladda upp bilder just nu så jag får allt visa er imon ;)
Nu blir det vänner & sedan sömn! ♥

Springbreak

Hopp, då vart det dålig uppdatering igen. Hatar att jag är så dålig på att blogga, vill ju komma ihåg allting jag gör här borta men jag tycker fktiskt inte att det är speciellt kul just nu. Måste typ tvinga mig till att sätta mig & skriva! Får hoppas att inspriationen kommer tillbaka snart!

Förra veckan var det springbreak här, bestämde mig på måndagskvällen att jag skulle följa med värdfamiljen till Austin för några dagar. Så dom fixade ett rum till mig med & sen åkte vi på tisdagen. Efter att ha kollat på "cloudy with a chance of meatballs" 2 ggr var vi framme vid golf/spa resorten lite utanför Austin. Blev väldigt imponerad på att de faktiskt hade natur där nere! Har inte sett nått vackrare på 3 månader faktiskt. Träd & grejer hade dom, inte illa va? Hotellet & allt omkring vart väldigt fint & väldigt amerikanskt såklart. På kvällen åkte vi in till Austin för att äta men inte mycket mer än så, åkte förbi kända 6th street bara.
Onsdagen spenderades på resorten hela dagen, minigolf x2, nature trail, massa spelautomater och en ansiktsbehandling som jag fick av värdföräldrarna! Sjuukt skönt, höll på att sömna ända tills det börjades klämma, haha. Men det bästa var nog faktiskt bilspelsautomaterna, fy vad roligt det faktiskt är! Kommer ihåg när man var mindre och spelade need for speed porsche! Det var roligt det minsann, på hotellet var det dessutom gratis att spela. Vilket i och för säg gjorde att man kanske spelade någon gång för mycket och tog upp platsen för de stackars barnen.
Torsdagen bjöds på ännu lite minigolf innan vi packade ihop & åkte in mot Austin igen för att min värdpappa ville till Lance Armstrongs cykelaffär. Inte så skoj, men en god smootie dracks det iaf. Det blev inget turistande i Austin alls tråkigt nog, men tillbaka ska jag! Troligtvis i mitten av maj tillsammans med Lisa.
När vi kom hem åkte jag till Target för att köpa nagellackborttagningsmedel, men slutnotan hamnade på 97 dollar konstigt nog? På nått sätt fick jag med mig två par flipflop, en skjorta, shortsdress, en väska och lite annat krimskrams. Och såklart nagellacksborttagningsmedlet då, det glömde jag faktiskt inte.

Helgen har varit bra den med såklart, jobbade på fredagen lite halvt och sen åkte jag till Plano & träffade Jessicka för att gå på bio, prachers kid. Den var riktigt dålig den, överdramatisk & förutsägbar. Tror definitivt inte att den kommer till Sverige men om, KOLLA INTE! Satt & himlade mig igenom hela filmen.
På lördagen jobbade jag faktiskt också några timmar, inte så jobbit dock eftersom jag bara tog med mig pojkarna på bio. Diary of a wimpy kid, söt med något äcklig ibland. Lite snor & möglig ost & så. När jag slutade packade jag mina grejer & åkte till Lisa för en övernattning. Det blev hottub & spel spelade. Mycket mys!
Vaknade faktiskt upp helt kry på söndagen trotts familjens hundar & katter konstigt nog. Började att baka en jordgubbstårta för Audreys avskedsparty. Alla skulle ta med nått från sitt hemland, en tårta för mig fick det alltså bli. Vet inte hur svenskt det är men den vart god så det gjorde inget. Festen sen var mysig men lite sorglig såklart, Audrey är den första av mina närmare vänner som åker hem så det känns lite konstigt. Efteråt var det iallafall aupiarmöte & denna gången gick vi på en dallas stars match. De spelade mot phoenix men förlorade på straffar tyvärr. Dock gjorde min svenska vän Loui Eriksson andra dallasmålet! Kul :)

Alltså, väldigt bra vecka den som var! Här kommer ett urval av bilder:
 
Dyrt vatten någon?

Resorten


 
Glömde skriva det innan, men det snöade här igen i helgen. Sjuukt konstigt, jag menar det är ju faktiskt texas. Snö i mars? Undrar om det ens har hänt innan.


Min jordgubbstårta

På Audreys fest



Lisa & Audrey

Denna mannen satt nedanför oss. Lisa undrade om det var en svenskt namn för för henne såg det svenskt ut. Eeh, frågan är väl om det kan bli mer osvenskt?


Nu blir det säkert aldeless för lång tids läsning även om jag verkligen skulle behöva sova.
Saknar er alla därhemma! Pussss


Austin

Heej alla fina!

Min helg var helt otroligt bra men jag får berätta mer om det plus visa massa bilder i ett annat inlägg. Skulle egentligen bara säga att jag åker till Austin imorgon (texas huvudstad) med min värdfamilj. Först skulle jag egentligen inte följa med för jag trodde att de skulle åka över helgen, men nu blev det bara tisdag till torsdagkväll så då kan jag lika gärna hänga på! Alla andra jobbar ju eller är också bortresta så vad jag göra här alldeless ensam? Läskigt i ett sådant här stort hus...

I alla fall, ska bli riktigt kul att se Austin! Vi ska dock bo på ett fint golfresort lite utanför. Nu måste jag tänka över lite vad jag behöver ha med mig innan sängen. Är fortfarande trött efter helgen!


Glada nyheter!

Det senaste har man fått väldigt många glada nyheter om folk som ska komma hit !

  • Min familj bokade idag sin resa till staterna. Vi kommer mötas i LA den 19 juni & sedan ska vi bila hit till Dallas. De kommer bo här hos min värdfamilj i ca 5 dagar innan de åker vidare till New York & jag till Minneapolis med värdfamiljen! Ska bli såå skönt att träffa dom igen, kommer bli en grym resa!
  • The Gang har också bokat resa! Den 25 augusti kommer de till San Fransisco och där ska vi mötas hela bunten! Längtar så jag kan dö helt enkelt. Kommer bli en vecka i sann the gang anda! :) 
  • Min kära vän Emma Mårtensson har fått reda på att hon kommit in på Santa Monica College i LA! Hon flyger dit i slutet på juli troligtvis! Sen när hon & jag äntligen kan träffas vet vi inte ännu men minst ett par gånger kommer det ju bli. Jag ska dessutom åka dit på min resemånad och bo någon vecka eller två, det har jag bestämt! Gud så skoj vi ska ha!

 


Äntligen helg!

Då var det fredagkväll igen! Efter denna veckan med väldigt mycket jobb kommer en välbehövlig helg kan jag lova! Ikväll ska jag träffa Jessica, en spansk aupair. Hon kommer hit om en stund & sen ska vi gå på bio tror jag. Kul att för en gångs skull hitta på nått en fredagskväll också ;) haha

Sen imorgon kommer nog bli väldigt roligt! Ska åka till six flags med Sara, Jason & Frida! Det är ett stoort nöjesfält mellan Dallas & Fort Worth. Kostade visst bara 50 dollar för säsongskort så ett sådant får det faktiskt bli! Sen blir det att åka till Audrey och träffa massa andra aupairer för att sedan gå ut. Minderårig klubb javisst, men det får funka faktiskt :) Förhoppningsvis blir det sleepover hos Audrey efteråt.
Har alltså en mycket rolig helg framför mig!

Pusssss

En liten lista om USA

Jag tänkte skriva en liten lista om vad jag gillar samt ogillar med USA & Texas.

Jag gillar att...

  • Alla här är så otroligt trevliga, sociala & hjälpsamma hela tiden!
  • Man behöver inte göra någonting själv, finns alltid någon där för att hjälpa. Packar ner ens matvaror, hjälper än hänga in alla kläder man ska prova i provrummen & hämtar nya storlekar om det behövs.
  • Drive-in! Finns förutom mat drive-in, bankomat, kemtvätt, biltvätt, apotek m.m
  • I stort sätt är allting billigare här. Mat/kläder/bensin
  • Vädret! Idag är det över 20 grader här i texasland!
  • Oreos! Hörde att det tydligen finns hemma, men inte som här! Här finns glass, frozen yogurt, cheesecake osv! helt underbart!

Jag ogillar...

  • Reklamen, på ett halvtimmesprogram bryter dom för reklam FEM gånger!
  • Maten. Alla läskiga inga kalorier-inget socker-inget fett produkter, bara toast bröd och såklart alla onyttigheter!
  • Vägarna. Alla spikraka 90 vägar med miljontals trafikljus, ingen vägbelysning så det är nästan läskigt att köra på kvällen ibland, vägskyltarna är rätt åt skogen.
  • Man kan inte ta sig någonstans utan bil, finns knappt trottoarer och om det finns kan de bara sluta mitt ut i ingenstans.
  • Mynten! Dessa jäkla nickels, dimes och pennies
  • Att alla aupairer här är så otroligt utspridda. Saknar att inte ha någon man kan träffa bara en stund sådär efter man slutat jobba. Tror att jag är den enda aupairen i Frisco.
  • Tollwayen! Här måste man betala tull på de flesta stora vägar, det betyder att om man inte har en tolltag så måste man stanna och betala kontant ett par gånger på vägen. Samt när man kör in & av den! Jobbigt!


Baseball, linedance och Alice

En helg har återigen passerat och det är dags för en liten uppdatering.
På fredagen gjorde jag som vanligt ingenting, jobbade ganska sent & sen är man så trött så man helt enkelt inte känner för att sätta sig i bilen och köra en halvtimme för att träffa någon en stund.

Men lördagen började hyffsat tidigt med biltvätt, i detta landet behöver man sannerligen inte göra någonting själv. Inte ens gå ur bilen för det mesta, mexicanarna fixar allting åt än! Och det är inte nått fördomsfullt eller vad man nu ska kalla det, så är det bara. Det är nog fler mexicanare här i Texas än amerikanare, och tyvärr sköter nästan bara de slit & skitjobben.
Men iaf, efter tvätten skyndade jag mig hem för lite skype med familjen & släkt. Mycket roligt att få prata med mormor, kusinerna & morbror & hela köret! Var ju inte igår direkt. Därefter blev det att åka till äldsta pojkens baseballmatch. Jaah, vad ska man säga om det. Riktigt tråkigt faktiskt, jag menar baseball är ju faktiskt tråkigt redan från början och sen då när pojkar som missar i stort sätt hela tiden spelar förstår man ju att det inte är sådär väldigt livat. Tyvärr förlorade rätt lag dessutom.
På kvällen drog Lisa och magdalena med mig och spanska Jessica till en countryklubb inne i dallas för att dansa... linedance (!) . DET ÄR OKEJ ATT SKRATTA! Jag dansade cowboydans med en 60 årig gubbe, men han var snäll & trevlig iaf. Dock klagade han endel på mina skor (converse), det var tydligen inte rätt alls, cowboyboots skulle det vara minsann! En upplevelse var det iaf och faktiskt helt okej kul men jag tror inte att jag kommer gå dit igen. Efteråt gick vi och åt på spagetti warehouse innan vi åkte hem till Audrey och busade i deras park, massa prat & kaffe på IHOP innan det blev race hem till Frisco igen.

Söndagen bjöd på Alice in Wonderland tillsammans med Johanna, Sara & Jason. Den var faktiskt riktigt bra tycker jag, men jag lyckades gå hela filmen utan att fatta att det var en fortsättning. men för att vara ärlig är jag inte helt säker på att jag sett första, så då var det kanske inte så konstigt. Trots att vi kom till biografen en timme innan filmen började lyckades vi ändå dra ut på tiden så mycket att vi fick sitta på andra raden. Som tur var vänjde man sig efter ett tag. På kvällen där blev det Oscarsgalan tillsammans med värdfamiljen. Hade varit på IKEA innan & köpt lite saltlakrits och marabou. Succé! Eller aah, dom tyckte ju lakritsen var fruktansvärd men chokladen älskade dom. Sa att den var skäl nog att åka till IKEA, så förhoppningsvis kommer det alltid finnas marabou i detta huset hädanefter!! ♥










Nu blir det nog ett Veronica Mars avsnitt innan sängen.
Saknar er alla därhemma sjukligt mycket och hoppas att ni kan förlåta mina otroligt sega mailsvar!

För att inte glömma

Barnens farmor var ju här för någon eller några veckor sedan (tiden går så fort, kommer inte riktigt ihåg): det första hon frågade mig om Sverige var:
- Är det sant att ni äter mackor till frukost i Sverige? Jag har nämligen hört det..

hahaha, trodde det skulle komma värsta grejen om isbjörnar och pingviner på gatorna eller så. Hon tyckte det var lustigt att vi gjorde det, här är ju det lunch eller till och med middag ibland!






För övrigt, jag köpte broccoli för ett par dagar sedan & idag får jag äntligen sätta tänderna i det. Sjuka grejer man är sugen på här borta, som kokt potatis, sparris & broccoli då. Men ikväll blir det fest! :)

Vååååår!

Solen skiner, fåglarna kvittrar & det är lite mer än 15 grader ute! Äntligen har våren kommit hit till Texas! Var ju faktiskt på tiden nu. Ska starx gå ut & sätta mig vid poolen en stund medans lilla pojken sover. Han var helt utmattad efter att ha varit i parken i några timmar (okej, han kanske inte var utmattad, men lite trött iaf).

Senare ska jag ställa mig & göra lite svenska köttbullar tänkte jag. Har aldrig gjort det innan så får se hur det kommer smaka. Men kommer ändå få ett stort NEEEEEJ av pojkarna oavsätt, så det spelar inte så stor roll. Sen när jag slutat får det nog bli ett besök till klubben för lite simning! Duktiga jag, lagar & äter nyttigare & träning minst 3 ggr i veckan. Får se hur länge det håller bara!


Lördagen&söndagen

Heej alla!

Riktigt dålig uppdatering här asså men har helt enkelt inte orkat. Får köra en liten uppdatering om helgen som var kanske. Lördagen började med en ordentlig storstädning av mitt rum, inte alls kul men även sånt skit måste göras ibland. Dock är det stopp i mitt badkar vilket suger lite. Får gå heeela 5 meter till den andra duschen i gästrummet mittemot! Jobbigt.
När det började närma sig kvällning tog jag bilen till Plano & hämtade upp Magdalena & körde sen till Lisa i Heath. 1 timme & 10 min tog det. Men det var väldigt fint där, det ligger precis vid en sjö så senare åkte i ner till hamnen för att äta middag! Vet ni vad jag åt? EN KÖTTBIT!! första köttbiten på över 2 månader, smakade fantastiskt! Sen for vi förbi Chocolate Factory & hälsade lite på deras fula björnmaskot, ska visa bild på den. Blev ju nästan rädd. Sedan åkte vi mätta & glada tillbaka till Lisa & hennes gigantiska hus. I vanliga fall blir jag inte ens imponerad längre av husen man ser här, allihopa är mindre palats. Men detta, det var riktigt fint! Väldigt stort med en stooor trädgård & stor pool. Kan tänka att vi kommer hänga mycket där när det blir badväder.
Vi placerade oss iaf i deras biorum & kollade på halva twilight innan det var dags att ta sig hem till frisco igen.

Mådde väl inte sådär jättebra på söndagsmorgonen, var lite allergibakis eftersom Lisas värdfamilj hade både katter & hundar & jag glömde självklart att ta med mig min astmamedicin! Men bowling med de andra svenska tjejerna här i dallasområdet fick det bli iaf! Fick höra att Sara är den som alltid brukar vinna, men inte denna gången inte. Både jag & Frida kom före! Sedan tog vi oss till starbucks för en fika innan bilen styrde hem igen.
Mycket go helg helt enkelt!


Lisa & Magdalena!


Den läskiga björnen på chocolate factory. Det blev några skrattattacker på grund av den vill jag lova!




Lisas värdfamiljs söta vovve/fotpall


Frida, vad tror du gömmer sig under chokladen?


En oskarp bild på Sara

Johanna & Frida innan min kamera laddades ur!

Ha det så fint mina vänner

RSS 2.0