Weekend in Jaipur

Ram Ram Ji!
Kan borja med att beratta lite om nar vi spelade upp varan pjas i torsdags. Tro det eller ej sa gick det faktiskt ganska bra, alla barnen var jatteduktiga och de forstod allt vad vi sa. Vi tyckte till och med att det var riktigt kul tillslut. Tyvarr sa hade dock byns aldsta man dott under morgonen sa det var begravning dar samma dag vilket gjorde att det inte blev lika mycket folk som planerat, men det var anda runt 150 pers dar. Efterat som tack spelade de musik, dansade och sjong for oss och det var en helt fantasktisk formiddag. Alla har ar sa otroligt gastvanliga och snalla. Man blir helt varm i hela hjartat.

Over till helgen, vi tog ledigt pa fredagen sa att vi skulle kunna fa mer till i Jaipur. Vi tog lokalbussen och dit gick det faktiskt riktigt smidigt, hemresan ar en annan historia men det kommer jag till sen igen. Vi checkade in pa vart fina hotell och begav oss sen direkt ivag till Amber Fort lite utanfor stan. Ett gigantiskt fort med en lang mur runt hela Amber city. Dar fick vi tag i en harlig guide som visade oss runt och vi hade valdigt roligt, trots hettan. Vi fick se vara forsta ormtjusare, och massa forsaljare som vanligt. Lena den stackarn blev stamplad med henna, som flickan sen skulle ha 10 rupies for. Om blickar kunde doda..
Darefter akte vi till The Monkey Temple som ligger uppe pa en kulle, varm vandring uppfor bland massa apor men fin utsikt val daruppe.
Pa kvallen akte vi till en restaurang uppe pa taket av ett hotell. Vi hade blivit rekomenderade detta av andra volontarer har pa campet och det levde verkligen upp till forvantningarna! Tror dessutom jag aldrig dryckit en godare ol an da.

Lordagen borjade med att vi akte till Pink City (old town) for marknad & en titt pa vindarnas palats och city palace. Det blev en vaska av kamelskinn, en ring och en klocka kopt. Sen vantade antligen poolen resten av dagen, och det var helt otroligt skont. Att slippa ligga i smyg och inte ha nagonstans att svalka av sig kandes valdigt bra. Blickarna far man ju dock anda leva med. Aven denna kvallen akte vi till en bra restaurang. Denna i den hogsta byggnaden i Jaipur och dar golvet snurrade sa man fick se hela staden. valdigt god mat dessutom. Kan saga att jag at sa mycket kyckling jag bara kunde och inte tog ris en enda gang.
Sondag och vi besokte Jantar Mantal, ett kant astonomi museum med massa gamla matinstrument som fortfarande fungerar battre an manga av de moderna vi har idag. Det var lite svart att forsta hur det fungerade, men det gick anda. Darefter blev det nan timme vid poolen igen och en dalig lunch pa hotellrestaurangen innan vi borjade resan hem. For det forsta blev vi skickade fran biljettlucka till biljettlucka for att kunna kopa en tillbaka till lalsot. Sen fick vi reda pa att det inte gick nan direkt sa vi skulle fa byta i Dausa. Hoppar pa den och nar vi val skulle va i Dausa vill de att vi ska hoppa av mitt i ingenstans. Hela bussen skrattar at oss nar vi inte forstar (vi bytte buss i Dausa aven pa vagen dit men da var det pa en busstation) och det tar lang tid innan vi val bestammer oss for att faktiskt hoppa av. Ingen kunde ju namligen engelska dar, det var bara folk som var arga och skrek DAUSA och pekade vilt eller sa skrattade dem at oss. Vi fick ta en tuktuk till stationen iallafall men tydligen gick inte lalsot bussen fran stationen, utan den hade en egen "hallpalts" som inte pa nagot satt var utmarkt. Och da menar jag ingenting. Men med hjalp av lokalbefolkningen kom vi iallafall pa bussen tillslut. Val i lalsot skulle vi fa tag i en Taxi. Men det gar inte att se vilka som ar taxis, inte en skylt dar heller, och man vill ju inte bara hoppa in i en bil heller. Som en raddande angel sag vi Rajeev som ha hand om oss pa vara projekt och akte tillbaka med honom. Han sag inte riktigt lika glad ut att se oss som vi att se honom! Det var skont nar vi val var hemma pa campet igen.




Tuktuk


OOOOOOOOOOL! Vi var nojda och glada!


Till dig Elsa ♥


Hela ganget pa Amber Fort. Becca, Carro, Dorotea, Amelie, jag och Lena.






Bussresan hem var intressant. Trangt och varmt och folk som stirrade pa en i ca 2 timmar. Dessutom blandades Justin Bieber med Bollywood musik. Men vi gillar det anda :)

Puss pa er alla dar hemma, har hort att det ar kallt igen och jag kan inte annat an gladjas at detta. Sjalva har vi det runt 40 grader nu pa dagarna och det ar val kanske inte sa mycket battre egentligen. Men lite brun blir man ju iallafall. Om armarna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0