Zhangjiajie till Xi'an

 Sitter just nu pa ett internetcafe i Xi'an. Sen senast jag skrev har vi hunnit med en hel del. Efter Changsha tog vi bussen till ett stalle som heter Zhangjiajie. Malet med det var att vi skulle besoka nationalparken Wulingyuan. Meningen var att vi bara skulle stanna dar en natt, aka till parken tidigt pa morgonen efter och sedan lamna for Xi'an redan da. I sjalva staden fanns absolut ingenting att gora sa vi akte till en liten del av parken for att kolla vad det var. Vi blev hela tiden tillsagda att vi hade aldeless for lite tid for att kunna hinna med att se allt, men ett kinesiskt tempo verkar inte riktigt vara samma sak som ett svenskt. Vi hann med allt vi ville den forsta dagen och pa kvallen akte vi for att besoka en marknad. Nagon sadan fanns tydligen inte, men mat fanns & himmel vad god den ar. Det ar sa att man far plocka pa sig vad man vill ha sa grillar dom till det framfor an. Denna gangen blev det en wok med kycklingspett och potatisspett pa sida. Det ar sa gott att man aldrig vill sluta ata, men samtidigt sa starkt att man inte har natt val. Lapparna branner lange efter att man slutat ata!

Pa morgonen sa vaknade vi sjalvklart upp till regn och kande hur alla vara planer sket sig. Eftersom vi absolut inte har med oss nagra klader anpassade for just regn sa kunde vi helt enkelt inte ta oss till parken. Vi bestammde oss da for att stanna en natt till men att ta den natten inne i parken istallet. Tillslut slutade det iallafall och vi kunde aka. Vi visste hostelet vi ville bo pa lag langst upp pa ett av bergen och det skulle ta ungefar 4 timmar att vandra upp dit. Forsta biten var bara plan och sen borjade det pa riktigt med alla trappor efter ca 45 minuter kanske. Att man da visste att man hade ca 3 timmar kvar av trappor var harlig! Sjalvklart var det sa vart det, parken ser verkligen ut som i Avatar. Det gar ju inte att ens forsoka beskriva hur fint det var och bilderna racker ju inte heller till, man maste helt enkelt se det.


Bild som hamnat fel & inte gar att flytta pa. Men sahar kan det se ut pa de olika grillstallerna..


Det tog oss iallafall ca 3,5 timme innan vi var framme vid hostelet. Da var man hyffsat trott i benen. Sjalvklart hade de inga sangar lediga men de kunde fixa ett rum  at oss en liten bit darifran. Ett fint rum men valdigt kallt och fuktigt. Eftersom vi hade ganska mycket tid kvar nar vi var framme akte vi tillbaka till lite smaaffarer och sa for att skaffa oss frukost tilll morgonen darpa nar det borjar att osregna. Som tur var fanns det regnponchos att kopa som raddade oss fran blota klader resten av tiden i parken, vi hade ju inga ombyten med oss da vi lamnat packningen pa hostelet inne i stan.
Pa kvallen gick vi till det fullbokade hostelet och at, drack ol & umgicks med en kille fran Israel som vi traffat inne i staden tidigare och ett engelskt par. Mycket trevlig kvall!
Efter lite senare handelser och mycket skratt nar vi kommit tillbaka till varat rum kunde man krypa ner i sin fuktiga sang. Morgonen darpa vaknade vi upp av solsken & at frukost pa baste mojliga vis med en otrolig utsikt. Sen gick vi runt nan timme innan vi akte tillbaka till staden for att forsoka fa tag pa bussbiljetter isatllet eftersom det inte heller denna gangen fanns nagra sleeper biljetter pa tagen. Vi fick tag pa ett par & kunde lamna tillbaka vara tagbiljetter for andra gangen. Darftere vantade 18 timmar pa bussen som tog oss hit till Xian. En bussresa med en totallt overlastad buss, vilket ar olagligt & vi blev stoppade av polisen pa vagen. Folk skickades in i taxis i ca 2 minuter undan polisen & sen trycktes de pa bussen igen. Som tur ar hoppade vi pa forsta station och hade vara platser sakrade. Lyckades sova nastan hela natten & kom fram till Xian pigga & glada.

An sa lange har vi vandrat runt de muslimska kvarteren och besokt trum & Bell tower. Vi bor innanfor stadsmuren och har ar det jattefint verkligen. Kanns skont att ha kommit till ett lite mer turistiskt stalle igen.
Imorgon ska vi till terrakotta armen, ett palats med varma kallor & en gravplats.
Vi bor pa ett jattebra hostel som ar fullt med trevliga manniskor sa allt har kanns valdigt bra. Vi stannar har tills pa tisdag da vi aker vidare mot Beijing. Sa det blir till att fira fodelsedagen med softsleeper som vi lyckades fa tag pa idag!

Tror att vi hors i Beijing! Puss



Innan vi paborjade vandringen, med varan princessvaska som vi kopte for att kunna fa med oss nagra overnattningsgrejer.




Varan frukostvy!

Kommentarer
Postat av: FRIDAAAA

Det ser helt fantastiskt ut men Jönköpings rosenlundsbankar är fina dom med så kom hem nu! <3

2012-04-23 @ 12:17:42
URL: http://fridagrundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0